Lewis: kiütném, Klicsko: tegye meg!

2002.07.11. 11:01
Folytatódik a Lewis-Klicsko nyilatkozatháború. Az ukrán óriás szeretne megmérkőzni a WBC és az IBF világbajnokával, az angol azonban nem tartja méltó ellenfélnek az Universum öklözőjét.
Lennox Lewis június 8-án alaposan elverte Mike Tysont - kiütés a nyolcadik menetben -, majd úgy fogalmazott, ezzel a győzelemmel teljessé vált életműve. Sokan úgy vélekedtek, 40. profi győzelme után vissza is vonul az angol öklöző.

Lewis: csak időpocsékolás lenne

Lennox Lewis
Hivatalos bejelentés még nem történt ez ügyben, azonban van valaki, aki nagyon nem szeretné, ha Lewis örökre letenné a bokszkesztyűt. Ez pedig Vlagyimir Klicskó, az Universum Box-Promotion ukrán ökölvívója, aki bárhol, bármikor hajlandó lenne megmérkőzni a WBC és az IBF világbajnokával.

Lewis azonban nem tartja méltó ellenfélnek az ukránt, számára nem kihívás vele mérkőzni, véleménye szerint az egész csak felesleges időpocsékolás lenne. "Úgyis kiütném. Amit akartam, azt már elértem a bokszban" - zárta rövidre mondandóját Lewis.

Klicsko: Lewis csak kifogásokat keres

Vlagyimir Klicskó
Nem, kellett sokat várni Klicsko válaszára sem. A WBO világbajnoka - címét utoljára június 29-én, az amerikai Ray Mercer ellen védte meg - szerint a két szervezet által is legjobbnak tartott brit csak kifogásokat keres.

Klicsko - aki a WBC szerint is első számú kihívó lehetne - úgy ítéli meg, Lewis vagy kiáll ellene, vagy visszavonul. "Ha olyan biztos benne, hogy kiütne, miért nem teszi meg? Azt állítja minden valamire való ellenfelet legyőzött, akkor előlem miért akar kitérni?" - tette fel kérdéseit az Universum ukránja.