Balzsay Károly ezüstérmes lett az ökölvívó Eb-n

2002.07.21. 13:35
Hiába ítélte úgy a magyar szakvezetés, hogy Balzsay Károly az esélyesebb a permi ökölvívó Európa-bajnokság 75 kg-os döntőjében, a magyar öklöző végül 31-17-es pontozásos vereséget szenvedett ukrán Oleg Maskintól. Balzsay Ezüstérme mellett Szűcs István szerzett bronzot a magyar küldöttségnek.
A szombati szünnap után vasárnap a döntőket rendezték a permi ökölvívó Európa-bajnokságon. A tizenkét összecsapásból az oroszok tízben voltak érdekeltek. A magyar színeket Balzsay Károly képviselte, aki a 75 kg-os döntőben volt érdekelt az ukrán Oleg Maskin ellenében.

Az egész kontinensviadalon remekül öklöző Balzsay eddig egyszer találkozott az ukránnal és akkor a meccs végén a magyar fiú kezét emelték a magasba. Most sajnos nem így történt.

A magyar bokszoló - aki eddig szinte az első percektől kezdve esélyt sem hagyott ellenfeleinek - ezúttal enerváltan kezdett, így nem volt meglepő, hogy vetélytársa hamar hétpontos előnybe került. Balzsay mozgása kissé fáradtnak tűnt, és hiába képzett öklöző, nem tudott fordítani ezúttal.

Kilenc orosz arany
A 12 súlycsoportból végül kilencben a házigazda orosz ökölvívók végeztek az élen. A maradék három aranyérem fehérorosz, ukrán és bolgár bokszolónak jutott.

Hiába intézte el szinte percek alatt a moldáv Dercachenco-t, vagy - a vb-n egyedüliként K.O. győzelmet aratva - ütötte ki a francia Diambangot, ezúttal alulmaradt ellenfelével szemben. Sajnos a hajrára sem sikerült felpörögnie a Vasas-Rica Hungária középsúlyú bajnokának, így ellenfele 31-17-es pontozásos sikere megérdemeltnek mondható.