Tyson felszívja magát

2003.01.23. 15:39
Alig egy hónap múlva ismét a kötelek közé lép minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka, a botrányairól elhíresült Mike Tyson. Eddigi szokásaitól eltérően Tyson teljes intenzítással készül a visszatérésre. A meccs érdekessége, hogy ellenfele, Clifford Etienne még nála is többet töltött börtönben.
Február 22-én Memphis ben tér vissza a ringbe Mike Tyson. Ellenfele a 24-1-1; 17 KO-s mutatóval rendelkező Clifford Etienne lesz.

Tyson edzéseit jelenleg Freddie Roach irányítja, aki nem kíméli neves tanítványát: "Nem vagyok rá tekintettel, nem érdekel a hírneve, ezúttal tényleg hajtania kell. Reggel fél hatkor találkozunk a házánál, de előtte még fut egy kiadósat. Onnan megyünk az edzőterembe, ahol legalább napi 10 menetet kesztyűzik. Mike tényleg mindent megtesz, amit mondok neki, így várhatóan nagyon jó formában lesz február végére!" - mondta a fiatal kora ellenére már legendásnak számító edzőzseni.

Minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka nem egészen hatévi házasság után nemrég vált el második feleségétől, Monica Turnertől, és most mindent megtesz a sikeres visszetérés érdekében. Tyson egyébként már az elmúlt év végén azt ígérte, hogy a jövőben botrányai helyett a kötelek között nyújtott teljesítményével hívja fel magára a figyelmet. "Most nagyon jól érzem magam, boldog vagyok."

Etienne győzelmei mellett még Tysonnál is kiadósabb priusszal rendelkezik. Tizenhét éves korában fegyveres rablásért 40 évre(!) ítélték, amiből tízet le is ült, ezért csak 1998. december 3-án vívta első profi meccsét.