Kótai huszonkettedszer is nyerni akar

2003.04.11. 12:15
A nagyváltósúly kisvilágbajnoka, a WBC világranglistájának kilencedik helyezettje, Kótai Mihály szombaton lép újra ringbe. Nehéz meccsre készül, de mindenképpen nyerni akar, hogy a nyáron már világbajnok lehessen.
Eredetileg úgy volt, hogy a jelenleginél egy héttel korábban és Lipcsében bokszol újra a tavaly kisvilágbajnoki címet szerzett magyar öklöző, Kótai Mihály. A szombati londoni meccs azonban kétségkívül nagyobb kihívásnak tűnik, mint a másik, alighanem emiatt is vállalta el a Polish Box Promotion magyar versenyzője.

Legutóbbi meccsét elveszítette Rhodes

A februárban sikeres amerikai túrát tevő Kótai Darren Rhodes ellen mérkőzik, aki a brit nemzetközösségi bajnok Michael Jones edzőpartnere, de igazán jeles eredménye eddig nem volt. Tízmenetes meccse is mindössze egy akadt eddig, azt azonban elveszítette Andrew Facey ellen. Legutóbbi mérkőzésén, még tavaly, Wayne Pinder ellen kapott ki, aki nemsokára a WBF címét is elhódította.

Rhodes-ra jellemző, hogy az ellenfeleivel szeret többször is megmérkőzni, hiszen a már említett Facey mellett Jason Collins-szal is kétszer, míg Leigh Wicks-szel háromszor csapott össze. Rhodes húsz meccséből tizenhármat megnyert, ötször veszített, kettőn pedig döntetlent hoztak ki a bírák.

Hamed visszatérésekor lehet a következő meccs

A huszonegy győztes meccsen túllévő Kótai ettől függetlenül élete egyik legnehezebb rangadójára készül. A magyar bokszoló egyébként tele van energiával, és alighanem nagy ösztönzést ad neki, hogy június elején egy kisebb szervezet - WBF - világbajnoka lehet.

A szigetország legismertebb meccsszervezője, Barry Hearn szerint akkor szerezheti meg ezt az övet, amikor a Hamed-Brodie találkozóra is sor kerül.