Emőke
8 °C
19 °C

Kótai eddigi legnehezebb meccse

2003.04.12. 23:30
Huszonkettedik profi ökölvívó mérkőzését is megnyerte Kótai Mihály, aki ezúttal a londoni gálán a brit Darren Rhodes-t verte pontozással. A WBF világbajnoki övének megszerzésére készülő magyar bokszoló eddigi találkozóinak pontosan a felét, 11-et nyerte kiütéssel.
Profi pályafutása legnehezebb mérkőzését vívta szombat este Londonban, de végül - hacsak egyetlen ponttal is - ismét nyert Kótai Mihály. A WBF világbajnoki címére pályázó magyar bokszoló aktívan kezdett a hazai közömség előtt fellépő brit Darren Rhodes ellen, de csak szolid fölényt tudott kialakítani.

Az eddigi húsz meccséből tizenhárom győzelmet szerzett Rhodes, aki egyébként a brit nemzetközösségi bajnok Michael Jones edzőpartnere, összességében többször talált be, mint magyar ellenfele. Az utolsó menetben ráadásul felrepedt Kótai szemhéja, aki ennek ellenére kihúzta a hátralévő egy percet, és 97-96-os pontozással nyert.

Rhodes meglepte Kótait

A Polish Box Promotion kötelékében sportoló Kótai ugyan nehéz mérkőzésre számított, de Rhodes erős öklözése mégis meglepte. A Rhodes elleni győzelemmel mindenesetre továbbra is veretlen a profi mezőnyben.

A mérkőzés után az RTL Klub műsorában nyilatkozó Kovács István és Erdei Zsolt is úgy nyilatkozott, hogy Kótainak ki kéne hagynia a május-3-ai, Oscar de la Hoya gáláján tervezett összecsapást, és inkább júniusi címmérkőzésére kellene összpontosítania.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!