Már tárgyalnak a Lewis-Jones meccsről

2003.06.13. 11:29
Sokáig csak egyszerű marketing trükknek tűnt az ötlet, most már azonban reális lehetőség, hogy létrejön a világ jelenlegi két legnagyobb ökölvívójának, az angol Lennox Lewisnak és a Roy Jones Jr.-nak az összecsapása. A pénzdíjban azonban még meg kell állapodniuk, ami még a meccsnél is nehezebb ügy lehet.
Hosszú ideig úgy tűnt, az év talán legnagyobb összecsapása az októberre meghirdetett Roy Jones-Evander Holyfield mérkőzés lesz. Jones, aki a WBA nehéz-, illetve a WBC, a WBA és az IBF félnehézsúlyú ökölvívó világbajnoka még arra is hajlandó volt, hogy a meccs érdekében csak nehézsúlyú címét tartsa meg.

Később az időpont átcsúszott novemberre, most már azonban úgy tűnik, nem is találkozik a két klasszis. Jones menedzsere mindenesetre felszólította Don King meccsszervezőit, hogy döntsék el: lesz meccs, vagy nem.

Jonesék persze nem félnek attól, hogy ellenfél nélkül maradnak, ugyanis máris kijelentették, ha nem jön Holyfield, jön majd helyette Lennox Lewis. Akkor ezt mindenki nagyzolós kijelentésnek gondolta. (Időközben David Tua (42-3-1; 37KO) is "bejelentkezett", miszerint szeretné Jones-t megfosztani címétől.)

Jones utolérhetetlen
A 34 éves Jones 106 éve az első ökölvívó, aki középsúlyban, félnehézsúlyban és nehézsúlyban is a csúcsra ért.

Mára azonban elhallgattak a kétkedők, ugyanis mindkét öklöző menedzsmentje megerősítette a hírt: megkezdődtek a tárgyalások "minden idők legnagyobb" meccséről. Az egyetlen akadály a pénzdíj elosztása lehet.

Mindkét fél tudja, hogy amennyiben összejön a találkozó, többet kereshetnek, mint bármilyen más meccsel. Jonest is jobban "érdekli" Lewis mint Holyfield, és az angol is tudja, hogy jelenleg senki ellen nem kérhet annyit, mint Jones ellen. Fellépti díjként azonban mindketten a bevételek hatvan százalékát szeretnék, úgyhogy a közel jövőben intenzív alkudozás várható.