Emánuel
3 °C
12 °C

Kótai profi bokszvilágbajnok lett

2003.06.21. 21:12
Kovács István után Kótai Mihály a magyar profi ökölvívás második világbajnoka, miután a WBF szervezet nagyváltósúlyú döntőjében - tizenkét menetben - egyhangú pontozással verte az orosz Oligovot.
Magyar idő szerint nyolc órakor lépett ringbe az angliai Manchesterben Kótai Mihály és az orosz Ahmed Oligov, hogy megmérkőzzenek egymással a WBF nagyváltósúlyú világbajnoki övéért. Az eddig hibátlan mérleggel rendelkező - huszonhárom győztes meccsen túllévő - Kótaira nem várt könnyű feladat, de mivel az orosz eddig kétszer már veszített tizenhárom találkozójából, egyértelműen a Tornádónak elkeresztelt magyar öklöző volt az esélyes.

Nekirontott az orosznak

Az amatőrök között Eb-bronzig jutó, 26 éves Kótai ennek megfelelően is kezdte a meccset, az első két menetben nekirontott az orosznak - egy kemény jobbossal meg is rogyasztotta, de nem számoltak rá -, és ha ütései nem is mindig bizonyultak pontosnak, kétségkívül sokkal több talált belőlük, mint riválisa szórványos próbálkozásaiból.

A nagy rohanás után aztán a következő menetekben alábbhagyott valamelyest Kótai lendülete - közrejátszhatott mindebben, hogy felrepedt a szemhéja is -, de érezhetően fölényben valamennyi három percben, így nem keltett meglepetést, hogy a tizenkettedik menet végén egyhangú pontozással őt hozták ki győztesnek a bírók.

A győzelem értéke

A verekedésben jeleskedő orosz a vártnál keményebb ellenfélnek bizonyult, nagyon jól bírta Kótai ütéseit, de igen messze volt a győzelemtől. A WBF nem tartozik a jegyzett bokszszervezetekhez - talán a hatodikként rangsorolják, de fényévekre van a négy nagy szövetségtől -, de Kótai csapata, a Polish Box Promotion menedzsmentje úgy tartotta jónak, ha megszerzi ezt az övet, mert rangot adhat neki.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.