Roy Jones Jr. Tyson ellen akarja befejezni pályafutását

2003.10.22. 14:05
Roy Jones Jr. igyekszik betartani ígéretét, és egy "slágermeccsel" akarja befejezni pályafutását. Ez a találkozó minden bizonnyal az eddig csak a legfanatikusabb boksz-rajongók képzeletében létező Tyson elleni összecsapás lehet.
Roy Jones Jr., aki jelenleg az IBO félnehézsúlyú és a WBA nehézsúlyú bajnoki övét is birtokolja, az előzetes tervek szerint november elején Antonio Tarver ellen lépne ringbe a WBC és IBF félnehézsúlyú öveiért. Azonban a sokak által csak minden idők legjobbjának tartott öklöző kész lemondani erről a találkozóról, amennyiben létrejönne egy Mike Tyson elleni összecsapás. Véleménye szerint ez esetben a Travel elleni meccs így csak időpocsékolás lenne.

Az eddig csak a legfanatikusabb boksz-rajongók képzeletében létező mérkőzés ugyanis kézzel fogható közelségbe került. Jones ugyanis telefonon megkereste "Iron Mike-t", és nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyezségre tudnak jutni. A meccs kimenetelét nehéz megjósolni, az azonban biztos, mind két fél számára eddigi pályafutásuk legnagyobb bevételét jelentené.

Jones egyébként meglepően nyilatkozott leendő "ellenfeléről". Véleménye szerint Tyson nem is olyan buta, mint azt sokan gondolják. Mindez elég furcsán hangzik abban a tudatban, hogy közismert, Tyson komoly anyagi válsággal küzd és "minden lehetőség" érdekli. Mint ismert, legutóbb még egy K1 mérkőzést is bevállalt, így minden bizonnyal nem ellenkezik a busás jövedelemmel kecsegtető találkozótól sem.

Jones pár héttel korábban Lennox Lewis-t is megkereste, ő azonban határozottan nemet mondott az ajánlatra. Jones úgy véli a Tyson elleni győzelem, méltó befejezése lenne sikerekben gazdag pályafutásának, hiszen már korábban is úgy nyilatkozott, már csak pár meccset akar vívni és egy igazi "nagy meccsel" akarja befejezni.