Csonttörő Chacón előtt a világranglistán

2003.11.10. 10:18
Nagy János nem csak legyőzte az argentin Chacónt, de a WBA (Bokszvilágszövetség) ranglistáján meg is előzte őt. A WBO-nál azonban még az argentint rangsorolják előrébb, hála a múlt heti "békítőtárgyalásnak".
Nagy "Csonttörő" János a WBA frissen kiadott ranglistáján az igen előkelő 4. helyet foglalja el - adta hírül a bokszoló hivatalos weblapja. Érdekesség, hogy így a WBA (Bokszvilágszövetség) biztosan előrébb rangsorolja a magyar bunyóst, mint ahogy a WBO (Bokszvilágszervezet) fogja, pedig az utóbbinál a Csonttörőé a "kisvilágbajnoki" cím.

További érdekesség az is, hogy ezen a ranglistán Nagy megelőzte Chacónt, aki jelenleg a 6. helyen tanyázik. A legpatinásabb világszervezet ranglistáján még sohasem jegyeztek ilyen magasan magyar profi ökölvívót. Még az egykori világbajnok Kovács "Ko-Ko" Istvánt sem.

Mint ismert a két ökölvívó október 25-i címmérkőzésén a játékvezető ugyan Nagy Jánost hirdette ki győztesnek, de Chacon szerint szándékos mélyütésért le kellett volna léptetni a magyar bokszolót. A meccs után az argentinok azonnal a WBO-hoz fordultak jogorvoslatért.

A múlt heti Miamiban rendezett "békítőtárgyaláson" a botrányos véget ért meccs következményeként a két fél menedzsmentje megegyezett, miszerint Chacon megtarthatja a mérkőzés előtti 3. helyét a WBO világranglistáján, míg Nagy János a 3. helyett az 5-6. pozícióba kerül. (A Chacon elleni meccs előtt Nagy csupán a 13. helyen állt). A mérkőzés eredménye alapján a két bokszolónak a ranglistán helyet kellett volna cserélnie azaz Chacon a 13. helyre esett volna vissza.

A WBA októberi nagypehelysúlyú ranglistája:
Szuperbajnok: Acelino Freitas
Világbajnok: Yodsanan Nanthachai

1. Joel Casamayor
2. Randi Suico
3. Jorge Barrios
4. NAGY JÁNOS
5. Michael Gomez
6. Julio Pablo Chacón
7. Nobuhito Honmo
8. Nate Cambell
9. Mike Anchondo
10. Diego Corrales