Zsarolással gyanúsítják az Eb-ezüstérmes bokszolót

2003.12.04. 13:07
A '88-as szöuli olimpia ötödik helyezettjét, a '89-es Európa-bajnokság ezüstérmes ökölvívóját gyanúsítják azzal, hogy közreműködött egy paksi vállalkozó megzsarolásában. E. Lajos a profik között is próbálkozott, 31 meccséből 21-et megnyert, egyszer döntetlent ért el, míg kilencszer kikapott.
Az MTV híradójában hangzott el először, hogy a paksi zsarolási ügy egyik gyanúsítottja egy profi ökölvívó, aki miután - négy évvel ezelőtt - kikapott Vlagyimir Klicskótól, abbahagyta pályafutását.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Daubner Gabriella érdeklődésünkre, miszerint E. Lajosról van-e szó, annyit válaszolt: "sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom." Azt azonban elárulta, hogy a Neutron kommandó emberei kapcsolták le mindhárom gyanúsítottat. Megtudtuk azt is: november tizenegyedikén kerültek előzetes letartóztatásba, és komoly az esélye annak, hogy az egyhónapos fogvatartás után meghosszabbítják letartóztatásukat.

"A vizsgálat jelenlegi szakaszában csupán annyit mondhatok el, hogy a vállalkozó 23 millió forintot kért az érintettektől kölcsön egy órára, majd miután azt hiánytalanul visszaadta, hatmillió kamatot kértek tőle. Ezt nem teljesítette, ezért megzsarolták, bántalmazták" - mondta a referens.

Az óvadékról szólva kifejtette, hogy a vádemelés után természetszerűleg kérhetik ezt a lehetőséget a gyanúsítottak, de ennek lehetősége csekély, mert veszélyeztethetik a tanúk védelmét.