Vlagyimir Klicsko megerőltetés nélkül nyert

2003.12.21. 00:08
Gyakorlatilag nem fejtett ki ellenállást szombati meccsükön Vlagyimir Klicsko szombati ellenfele, az amerikai Dannel Nicholson, így az Universum bokszolója könnyedén, technikai K.O.-val nyert a kieli gálán.
Bár pénteken felröppent, hogy a Klicsko-fivérek távoznának az Universum Box Promotiontól, szombaton még a hamburgi klub színeiben lépett a szorítóba a fiatalabbik testvér, Vlagyimir. A két bokszoló állítólag elégedetlen azzal, hogy a Hans-Peter Kohl vezette istálló nem tud nekik elegendő tengerentúli fellépést szervezni, márpedig a nagy tévétársaságokat elsősorban az amerikai gálák érdekelnék. A WBO korábbi nehézsúlyú bajnoka ezúttal is Németországban, Kielben lépett a szorítók közé, egy WBA-meccs keretében.

Már a tizenkét menetesre tervezett mérkőzés első három percében kiderült, hogy ezt az összecsapást jóval rövidebb idő alatt be fogják fejezni. Klicsko az elején többször jól eltalálta az értékelhető momentumot alig felmutató Nicholsont. Az amerikait a folytatásban kétszer meg is intették, mert többször magához szorította ellenfelét. Az ukrán ekkor kevesebbszer ütötte meg, de Klicsko fölénye ekkor is egyértelmű volt.

Nicholson gyakorlatilag a harmadik menetben ütötte meg először ellenfelét, de ezen kívül általában levegőt ütött, mozdulatai pedig egyáltalán nem emlékeztettek profi bokszolóra. A negyedik menetben aztán megpecsételődött az amerikai sorsa: Vlagyimir Klicsko megsorozta, ezután a földre került és a mérkőzésvezető rászámolt. Nicholson hiába állt fel, mert néhány pillanattal később újabb pofonokkal találta magát szemben a szorítónál, amelyekkel már nem tudott mit kezdeni.

A fiatalabbik Klicsko tehát technikai K. O.-val nyert, és teljesítette a meccs előtt elé kitűzött célt. Könnyed, önbizalom növelő győzelmet aratott. Nicholson ehhez partner volt.