Zalán
6 °C
19 °C

Kiütötték Roy Jones Jr.-t

2004.05.16. 12:43
A verhetetlennek hitt Roy Jones Jr-t az az Antonio Tarver ütötte ki a második menetben, akit tavaly novemberben vitatható körülmények között vert meg.
#alt#
forrás: Epa
Tavaly novembeben élete legnehezebb meccsét vívta Roy Jones Jr., amikor pontozásos győzelmet aratott a szintén amerikai Antonio Tarver ellen. A meccs után sokáig vitatkoztak egymássak a felek, mert Tarver úgy érezte, Jones csak a neve miatt győzhetett a kiegyenlített találkozón.

A "visszavágót", melyet a Boksz Világtanács (WBC) félnehézsúlyú világbajnoki övéért rendeztek Las Vegasban, óriási felhajtás előzte meg, már napokkal korábban elkezdődött a "baráti" üzengetés. Ennek ellenére az első menetben úgy tűnik semmi rendkívüli nem lesz az összecsapáson, Jones simán jobb volt. A második három percre aztán egy másik Tarver jött ki, aki a Profibox.hu információi szerint védte ellenfele jobbegyenesét, majd egyből kontrázott egy balhoroggal, amivel telibe kapta az újabb ütést indító Jonest.

A súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobbjának tartott amerikai a sarokba zuhant, majd megpróbált feltápászkodni. Először még visszazuhant, majd másodszorra ugyan felemelkedett, de alig állt a lábán miközben Jay Nady mérkőzésvezető tízig számolt és beszüntette a mérkőzést.

Jonesnak ez volt a második veresége pályafutása során, eddig csupán Montell Griffin diadalmaskodott ellene vitatható körülmények között. ('97-ben Jonest azért léptették le, mert a mérkőzésvezető szerint földön lévő ellenfelet ütött ki, a televíziós felvételeken azonban jól látszott, hogy nem ért le Griffin térde.) Griffin - akit Dariusz Miczhalczewski is megvert - tavaly áprilisban lépett utoljára ringbe, és pontozásos vereséget szenvedett éppen Tarvertől.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.