Michalczewski: Életem legnagyobb csalódása

2005.02.27. 20:57
"Azt hittem, visszatérhetek győztesen" - mondta profi ökölvívó karrierje első kiütéses veresége után Dariusz Michalczewski. A francia Fabrice Tiozzótól Hamburgban elszenvedett kudarc után elnézést kért mindenkitől, akinek szörnyű perceket okozott, de pályafutása befejezéséről még nem döntött, mert előbb sok ember véleményét akarja kikérni. A győztes megköszönte, hogy a Tigrissel bokszolhatott.
Már elmúlt szombat éjfél, amikor Dariusz Michalczewski élete ötvenedik meccse és első kiütéses vereség után megérkezett a hamburgi Color Line Arena sajtószobájába.

Hárommillió euró visszahozta a ringbe

Másfél évvel ezelőtt ugyanitt, egy jóval vitathatóbb vereség után feltették neki azt a kérdést, van-e még értelme folytatni. Akkor úgy felelt, hogy a gyerekei és a barátai közül néhányan valószínűleg le fogják beszélni róla, ő azonban egy vereség után nem dönthet. Ezek után Michalczewski egy komolyabb sérülés és egy térdműtét után, vélhetően a hárommillió eurós pénzdíjnak köszönhetően visszatért. Háromezer lengyelt magával vonzott Hamburgba, akik előtt a hatodik menetben szégyenszemre feladni kényszerült a francia Fabrice Tiozzo meccset, amelyet a WBA félnehézsúlyú világbajnoki övéért vívtak.

Ilyen a boksz

Hogy Michalczewski nincs jó formában, az a harmadik menetben kiderült, amikor népes szurkolótábora és a hangos "Darek, Darek" bíztatás elhalkult. Aztán a negyedikben hitet adott nekik, de csak felvillanásai voltak, a hatodik három percben kiütötte.


Nézegessen bukott bokszlegendát!

A Tigris a meccs utáni tájékoztatón kifejtette, élete legnagyobb csalódásán van túl. Elnézést kért a szurkolóitól és elismerte, szörnyű perceket okozott gyerekeinek, barátainak és nem utolsó sorban a ring mellett ülő barátnőjének.

"Mindent úgy csináltam, mint a korábbi meccseim előtt, feltétlenül győztesen akartam visszatérni, de az elképzelt taktikából nagyon keveset tudtam megvalósítani, mert Fabrice nagyon erős volt és rendkívül gyors. Azt hittem, visszatérhetek győztesen, de hát ezért izgalmas a sport és a boksz, hogy nem mindig egy emberről szól, és a tervek nem válnak mindig valóra" A folytatással kapcsolatban úgy vélekedett, sok ember véleményét kéri majd ki és ezután hoz majd döntést

Együtt győztek, együtt buktak

A klubját, az Universum Box Promotiont vezető Klaus Peter Kohl azt mondta, a negyedik menetben bizakodni kezdett, mert akkor úgy látszott, hogy versenyzőjük felgyorsul, megtalálta az ütéstávot és korábbi önmagát idézte. "Sajnos tévedtem, eddig együtt nyertünk, ezt a mérkőzést pedig együtt veszítettük el" - jelezte Kohl, de utalt arra is, hogy nem akarnak még lemondani róla.

Tiozzo kockáztatott

Hozzátette, egy ilyen mérkőzésnél, amelyiken ennyi ütést visznek be, majdnem természetes, hogy nem megy végig a tizenkét menet. Fritz Sdunek edző annyit jegyzett meg, hogy Tiozzo a hatodik menetben mindent egy lapra tett fel, kockáztatott, ennek meg is lett az eredménye, mert egy jobbkezessel elintézte a meccset. A folytatásról ő sem akart bővebben beszélni.

Ledőlt a bálvány

"Nagyon büszke vagyok Fabrice-ra, fantasztikusan bokszolt, egy legendát ütött ki és ledöntött egy bálványt. Ezen az estén egy amerikai bunyóst is megvert volna, ami csak növelheti az önbizalmát" - értékelt a francia címvédő menedzsere. Nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy pártfogoltja hamarosan Erdei Zsolttal is összemérje erejét: "Miért ne bokszolhatnának. Ehhez azonban a pénzügyi feltételeket biztosítani kell."

A ringben is sportszerűen viselkedő Michalczewski és Tiozzo a végén összeölelkezett, a francia pedig megköszönte, hogy a Tigrissel bokszolhatott.