Rácz Félix beperelné a bokszszövetséget

2005.04.25. 16:07
A nagypehelysúlyú világbajnok, Nagy "Csonttörő" János december óta nem bokszolt, mégis kilenc helyet visszacsúszott az IBF világranglistáján. Nagy menedzsere, Rácz Félix a pertől sem riad vissza.
Az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) hétvégén kiadta legfrissebb világranglistáját, melynek kétségtelenül a legnagyobb újdonsága az, hogy a hibátlan mérleggel - mind a húsz eddigi meccsét megnyerte - rendelkező Nagy "Csonttörő" János alaposan visszaesett a nagypehelysúlyú mezőnyben. A hír nem lepte meg Rácz Félix menedzsert.

Miért nem jött össze a Medina elleni meccs?

A Felix-Promotion világbajnoka korábban a negyedik helyet foglalta el, most viszont már a tizenharmadik helyen "szerénykedik". Ez annak tükrében meglepő, hogy a világszervezet nemrég még Csonttörő és Manuel Medina mérkőzését szeretett volna a világbajnok Robbie Peden kihívásáért, és - miután a két fél nem tudott megegyezni egymással - versenytárgyalást útján kívánta eldönteni, ki rendezze a nagy érdeklődésre számító összecsapást. A tendert április tizenkettedikén le is zárták.

"Máig tisztázatlanok a tenderrel kapcsolatos körülmények. Még mindig nem hozták nyilvánosságra a versenytárgyalás végeredményét, pedig információink szerint a mi ajánlatunkban lényegesen magasabb összeg szerepelt, mint Medináékéban. Emiatt már jogászunk hivatalos levelet is küldött az IBF-nek, így gyanítom, hogy ennek köszönhetjük János új ranglistás helyezését. Más magyarázat nincs, hiszen a Chacón elleni decemberi győztes meccs óta ínszalagszakadása miatt nem bokszolt" - kezdte Rácz Félix.

Kovács sem mérkőzhet a bajnokkal

"A másik ügy Kovács Attila esete. Annak idején olyan garanciákat kaptunk, hogy a Kovács-Shnip mérkőzés győztese azonnal megmérkőzhet a Matolcsi-Hinteregger visszavágó győztesével. Nemrég Olaf Schröder azt nyilatkozta, hogy Hinteregger nem köteles azonnal kiállni Kovács Attilával, és az IBF-től kapott levelére hivatkozott" - magyarázta.

"A Felix-Promotionnak rendezvényenként több millió forint kiadást jelentenek a világszövetség felé befizetett jogdíjak, melyek kifizetése nélkül nem lehet címmérkőzést rendezni a szervezet égisze alatt. Az április tizenkettediki tenderen való részvétel is milliós nagyságrendű költséggel járt, hisz ehhez több garancia szükségeltetik, illetve a versenytárgyalás jogért szállni is pénzbe kerül, így talán elvárható lett volna a megfelelő tájékoztatás. Két helyről két különböző magyarázatot kaptunk, és mindkettőt szóban" - közölte Rácz.

A szervezet elnökét pár éve sikkasztásért ítélték el

A pertől sem visszariadó Rácz Félix véleménye szerint valakinek nem áll érdekében, hogy egy olyan nagyszabású mérkőzést, amely a Csonttörő-Medina lenne, Magyarországon rendezzenek meg. Érdekes egyébként, hogy 2001-ben a szervezet akkori elnökét, Robert Lee-t sikkasztásért, és különböző más vétségek miatt már elítélték, míg alelnökét korrupcióval vádolták, és mai napig folyik a per. Úgy tűnik, hogy az IBF teljes megtisztulása azóta sem ment végbe.