Három év börtön az olimpiai ezüstérmes bokszolónak

2005.05.20. 15:42
Kábítószerrel való visszaélés miatt három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Ricardo Williams profi ökölvívót, aki amatőrként olimpiai ezüstérmet szerzett a sydneyi olimpián.
Hatalmas tehetségnek tartották Ricardo Williams amerikai ökölvívót, miután már a 2000-es sydneyi olimpián is remekül szerepelt, hiszen a 63,5 kilósok küzdelmeiben csak a döntőben szenvedett vereséget az üzbég Mahamadkadiz Abduljajevtől.

A folytatásban profinak állt, itt azonban eddig nem tudott maradandót alkotni, hiszen nyolc győzelem mellett két vereség a mérlege. A két vereséget a 43 éves Manning Gallowaytól és a mexikói Juan Valenzuelától szenvedte el. Szakértők szerint lehetne ennél jobb is, de rendkívül lusta és tudásához képest roppant nagyképű az amerikai.

Boksz a börtön után is

Most azonban vissza kell vennie arcából. A profibox.hu szakportál szerint ugyanis, a kisváltósúlyú öklözőt ugyanis Cincinatti-ben három év letöltendő börtönre büntették, kábítószerrel való visszaélés miatt. Williamsnek még szerencséje is van, hogy ilyen enyhe ítéletet kapott, hiszen akár tíz évet is kaphatott volna.

Williams azonban nem nagyon tört össze, elmondása szerint szabadulása után szeretné folytatni ökölvívó pályafutását. Mivel még most is csak 23 esztendős, erre minden esélye megvan, kérdés, hogy ki ad neki majd újabb lehetőséget.