Klicsko visszatérne, de csak Lewis ellen

2005.11.14. 16:40
Vitalij Klicsko előbb - immár sokadszorra - lemondta a Hasim Rahman elleni meccsét, majd nem sokkal később bejelentette visszavonulását. Pár nap telt csak el, mégis úgy tűnik, meggondolta magát az ukrán öklöző. Visszatérne, de csak egy meccs erejéig, melyen egykori legyőzőjének, a korábban verhetetlennek hitt, de a Rahman által mégis kiütött Lennox Lewisnak vágna vissza.
Az elmúlt hét talán legnagyobb sportszenzációját Vitalij Klicsko visszavonulása jelentette. Az ukrán öklöző folyamatos sérülései miatt döntött a visszavonulás mellett, miután háromszor is lemondta a Hasim Rahman elleni címvédő mérkőzést.

Legutóbb éppen az elmúlt hét végén kellett volna összecsapniuk, de ezúttal Klicsko térdsérülése miatt maradt el a találkozó. Rosszakarói közül akadt aki úgy vélekedett , hogy félt, mások szerint rossz formában volt, azonban sérülése komolyságát jelezte, hogy az elmúlt héten meg is műtötték.

Klicsko tavaly áprilisban a dél-afrikai Corrie Sanders legyőzésével szerezte meg a WBC (Boksz Világtanács) világbajnoki övét, és mindössze egyszer, tavaly decemberben védte meg, az angol Danny Williams ellenében.

Lewis egszer már legyőzte

Most azonban mégis úgy tűnik, van esély a visszatérésre. A "fellángolás" azonban csak egy meccsnek, pontosabban szólva egy embernek szól. Klicsko ugyanis csak abban az esetben térne vissza, ha egykori legyőzője, a már korábban visszavonult Lennox Lewis is visszatérne a ringbe egy visszavágó erejéig.

Az ukrán bokszoló szerint a mai mezőnyben egyedül Lewis az, aki miatt feladná tervét, aki miatt hajlandó lenne visszatérni. Véleménye szerint ő volt a legnagyobb név, akivel bokszolt, csak az ő visszatérése jelentene komoly kihívást számára.

Mint ismert, 2003 júniusában kettejük összecsapását a brit nyerte, miután a hetedik menet elején Klicskót leléptették , felrepedt szemhéja és az abból állandóan szivárgó vér miatt. A pontozóknál ugyan vezetett, de hiába tüntetett mellette a közönség is, mégis Lewist hirdették ki győztesnek. (Később Vitalij arcát 60 öltéssel kellett összevarrni.)