Parkolóőrt vert meg a bokszvilágbajnok

2006.01.21. 15:41
Leütött egy parkolóőrt Szentpéterváron a bokszvilágbajnok Nyikolaj Valujev. Az ügyben már nyomozás is indult: a sportoló valószínűleg azon dühödött fel, hogy feleségét tiltott helyen való parkolás miatt meg akarták büntetni.
Nyomozás indult Nyikolaj Valujev, a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoka ellen hazájában, Oroszországban.

Vakmerő parkolóőr

A vizsgálatra azért van szükség, mert a sportoló Szentpéterváron állítólag leütött egy parkolóőrt, aki meg akarta büntetni az öklöző feleségét, mert autójával rossz helyen állt meg.

A 32 éves, 213 cm magas, 147 kg súlyú Valujev december 17-én, Berlinben 12 menetes mérkőzésen verte pontozással az amerikai John Ruizt, s ezzel hódította el a WBA vb-övét.

Valujev még veretlen

A meccs botrányosan alakult, Ruiz ugyanis jobban bokszolt, mint ellenfele, a bírók mégis Valujevet hozták ki győztesnek. Ekkor a két sportoló edzője összeverekedett.

Valujev a legmagasabb és legsúlyosabb nehézsúlyú világbajnok, mérlege hibátlan a profik között, eddig 44 mérkőzést vívott, és mindannyiszor győztesként hagyta el a ringet. Sokak szerint legutóbbi győzelme csak annak köszönhető, hogy Amerikában sokkal jobban el lehet adni az orosz szörnyet, mint a sótlan Ruizt.