A 'Hóhér' parádés győzelem után vonult vissza

2006.06.11. 13:43
Bernard Hopkins utolsó profi meccsén egyhangú pontozással győzte le Antonio Tarvert az Atlantic Cityben rendezett profi ökölvívógálán. A 42 éves klasszis nagyszerűen bokszolt, az ötödik menetben egyszer padlóra is küldte a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) félnehézsúlyú világbajnokát.

Bernard Hopkins korábban 11 évig volt a középsúly világbajnoka, tavaly valamennyi nagy szervezet - Boksz Világtanács (WBC), Boksz Világszövetség (WBA), Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), Boksz Világszervezet (WBO) - címét birtokolta, de előbb júliusban, aztán decemberben is kikapott Jermain Taylortól.

Hopkins oktatott

Hopkinsnak a Taylortól elszenvedett vereségek után két súlycsoportot is feljebb kellet lépnie, hogy megmérkőzhessen a félnehézsúly legjobbjának számon tartott Tarverrel. Az Atlantic Cityben rendezett gálán természetesen telt ház várta a két bokszolót.

Meglepetésre a "Hóhér" becenévre hallgató Hopkins az első perctől kezdve partiban volt fiatalabb, és jóval esélyesebb ellenfelével. Pontos, gyors ütésekkel kombinált, míg Tarver ütéseit többnyire sikerrel védte. Teljesítménye az 5. menetben érte el csúcspontját, amikor egy jobbhorog állcsúcson találta Tarvert, aki ettől padlót fogott. Rászámoltak, de folytatni tudta a találkozót.

Fölényes győzelem lett a vége

Az idő múlásával azonban láthatóvá vált, Tarver csak K.O-val diadalmaskodhat, de Hopkins remekül védekezett, az IBO világbajnokának esélye sem volt a kiütésre. A három bíró egyaránt 118-109 arányban látta jobbnak a 12 menetes mérkőzés után pályafutását befejező Hopkinst, aki így 48 győzelemmel, 4 vereséggel és 1 döntetlennel akasztotta szögre a kesztyűjét.

Győzelmével Hopkins elmondhatja - amit az elmúlt években kevesen - parádés győzelemmel zárta sikerekben egyébként is gazdag pályafutását.