Hatton tudja, hogyan verheti Pacquiaót

2009.03.05. 12:36 Módosítva: 2015.05.21. 00:30

Sokkhatást akar kiváltani nála, és ha lehet, KO-val próbál meg nyerni Manny Pacquiao ellen a brit Ricky Hatton, aki május 2-án, kisváltósúlyban lép a kötelek közé Fülöp-szigeteki riválisával az év bokszmérkőzésének kikiáltott, Las vegas-i profi meccsen.

"Mindig kiütésre hajtok, ez így lesz most is, de egy olyan nagy harcosnak, mint amilyen Manny, fejetlenül nem rohanhatok neki. Sokkolni akarom azzal, hogy legalább annyira gyors leszek, mint ő" - adta meg remélt győzelme receptjét a manchesteri születésű, 45 győzelemmel - benne 32 kiütéssel - és egyetlen vereséggel álló öklöző.
A négy kategóriában is világbajnoki címig jutó Pacquiaót, jelenleg súlycsoportoktól független abszolút a legjobbnaknak tartják.

"Egyenesen fenomenális, amit Manny eddig elért - mondta Hatton. De én vagyok a legnagyobb, akivel szembetalálkozik kisváltósúlyban, amelyben túl erős, és túlságosan is nagy leszek neki."

Ami a legutóbbi meccseiket illeti, Pacquiao - aki 52 meccséből 47-et megnyert, két döntetlen mellett 3 veresége van - december 7-én óriási fölénnyel nyert a meccset feladó Oscar De La Hoya ellen a múlt év egyik "legütősebb" mérkőzésén, míg a Nemzetközi Bokszszervezetnél (IBO) kisváltósúlyú világbajnok Hatton november 23-án az amerikai Paulie Malignaggit ütötte ki.