Klicsko: Ahogy öregszem, jobb leszek

2010.03.21. 15:55
A nehézsúlyú ukrán ökölvívó bajnok azt hozta, ami benne van, a végén lehajrázta kihívóját, Eddie Chamberst. Az amerikai szinte semmit sem mutatott.

A 111 kilós Vlagyimir Klicskóra csak azok lehettek dühösek szombat este, akik pontozásos győzelmére fogadtak (az természetesen nagyobb pénzt jelentett, mint a kiütéses).

Az ukrán 13 másodperccel a vége előtt azonban egy balcsapottal halántékon vágta a feltűnően passzív amerikai Eddie Chamberst, aki ettől összecsuklott, az újságok el is nevezték gyorsan „lastminute KO”-nak.

A 33 éves nehézsúlyú valamennyi menetet megnyerte, az történt, amit akart, mindkét nagy szervezet – WBO, IBF - címét megvédte.

„Azt hiszem, a hatodik után törtem össze az amerikait mentálisan. Rohadt gyors volt Eddie, ezért hosszan kivártam a megfelelő tempóra, nem tudtam korábban befejezni. Talán túl óvatos voltam, mert kívülről úgy látszódhatott, hogy nem vagyok veszélyben” – nyilatkozott Klicsko.

„Ahogy öregszem, egyre jobb leszek” – jegyezte meg, és úgy gondolja, még sokáig megvédheti címeit.

Az amerikai szaklapok kommentárai kiemelik még, lehet a két Klicskót bírálni, de akkor „mit kezdjünk a nagy önbizalommal és szájjal érkező ellenfelekkel, akik a ringben gyávákká válnak?”

„Nem emlékszem a kiütésre. Nem tudtam Klicskóval mit kezdeni. Amikor felemeltem, csak ki akartam zökkenteni” – ismerte be az ukránnál 15 kilóval könnyebb Chambers.