Elmarad Erdei Zsolt szilveszteri címmeccse

2011.12.02. 12:57 Módosítva: 2011.12.02. 12:58

Megsérült Erdei Zsolt jobb keze Németországban, az első sparringolással töltött hétvégén. Az orvosi kezelés ellenére a világbajnok ökölvívó nem javult, az orvosok 4-6 hét pihenést javasoltak, ami lehetetlenné teszi, hogy folytassa a felkészülést és ringbe léphessen a december 31-én Tavoris Cloud elleni világbajnoki címmeccsen.

Menedzsmentjének közleménye szerint a veretlen félnehézsúlyút megviselték az elmúlt napok történései, Erdei hétfőn rendkívüli sajtóbejentést tesz a témával kapcsolatban.

A korábban a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú és a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoki címét is birtokló Erdei Németországban készült 34. profi mérkőzésére, amely Anaheimben, közép-európai idő szerint január elsején, kora reggel lett volna.

A 29 éves Cloud Erdeihez hasonlóan veretlen, mind a 22 profi meccsét megnyerte. Az amerikai 2009 augusztusa óta az IBF bajnoka, szintén júniusban mérkőzött, és ugyancsak technikai kiütéssel győzött, mint Erdei. Honfitársát, Yusaf Macket verte 8. menetes TKO-val, és védte meg harmadszor címét.