Klicsko ballal végezte ki kihívóját

2014.11.15. 23:50

Az ukrán nehézsúlyú világbajnok, Vlagyimir Klicsko több mint tíz éve veretlen, a szombat esti címvédését kifejezetten várta a szakma és a szurkolók is.

A bolgár Kubrat Pulev ugyanis mind a húsz eddigi meccsét megnyerte, és voltak jegyzett riválisai is. A 33 éves Pulev öt évvel fiatalabb és kilenc centivel alacsonyabb az ukránnál, az amatőrök közt Európa-bajnok volt.

Klicskónak voltak az utóbbi időben nem látványos meccsei, a Pulev elleni nem ebbe a sorba tartozott.

Az első menetben ugyanis mindjárt az ukrán egy balhoroggal leterítette riválisát. Pulev fél lábra állt, azt színlelve, nem viselte meg túlzottan az ütés, de fél perc sem telt el, amikor újra a padlón volt, bár akkor inkább lökéstől.

A második menet eseménytelenebb volt, hogy aztán a harmadikban egy tökéletes jobbegyenessel ismét megrendítse Pulevet Klicsko, de ezt még kibírta lábon, egy balkezes ütéstől viszont elterült.

Ebben a menetben már látszott, hogy felrepedt a szemöldöke, és megviselték az ütések. 

A negyedik menet megint kevésbé volt érdekes, az ötödikben azonban Klicsko egy balhoroggal kivégezte ellenfelét.

Klicsko brutális ütése

Dinamikusan közelebb lépett hozzá, Pulev feleszmélt, mi történt vele, amikor óriási erővel állon vágta Klicsko.

Pulev akkora ütést kapott, hogy mozdulni sem tudott pár másodpercig, ezért természetesen nem folytathatta, miután valamelyest magához tért.

A bolgár rutintalanul és érthetetlenül szellősen védekezett, úgy látszott, nem tartott Klicsko bal kezétől. Sokkal zártabban, taktikusabban kellett volna bokszolnia.

Klicsko 63. meccsét nyerte meg tehát, és továbbra sem látszik, ki lehet az, aki megszorítja őt a közeljövőben.

Pulevet kórházba kellett vinni, a Bild szerint eltörött az orra, és valószínűleg az arccsontja is, és agyi sérüléseit is ellenőrizni kell.

A lap szerint azt mondta, hogy Vlagyimirnek csak szerencséje volt, és a következő alkalommal már ő fog nyerni.

Klicsko úgy értékelt, hogy mindent tökéletesen meg tudott valósítani, amit az edzéseken eltervezett. A győzelmét hazájának ajánlotta. "Nehéz időket élnek az emberek Ukrajnában a háború miatt, igazi hősök ott az emberek."

A 38 éves Klicskót ezúttal nem kísérte a felesége, az amerikai színésznő, Hayden Panettiere, mert decemberre várják első gyereküket.