Alakul Klicsko következő címmeccse

2015.06.14. 15:50

Megvédte  profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoki címét a WBC szervezetnél az amerikai Deontay Wilder, miután kihívóját, Eric Molinát a 9. menetben leléptették az egyesült államokbeli Birminghamben rendezett összecsapáson, írja az MTI.

A magyar idő szerint vasárnap hajnali mérkőzésen a 29 éves Wilder nem csupán a vb-övet őrizte meg, hanem hibátlan mérlegét is, 34. fellépésén ez volt a 34. győzelme. A szintén amerikai Molina 23 győzelme mellett harmadik vereségét könyvelhette el.

Wilder januárban szerezte meg a címet a WBC-nél (Boksz Világtanács) az ukrán Vitalij Klicsko örökébe lépett kanadai Bermane Stiverne-től.

Az idősebbik Klicsko visszavonulása után öccse, Volodimir valóra válthatja álmát: valamennyi jelentős világszervezetnél ő lehet a világbajnok, ehhez Wildert kell majd legyőznie, ha sikerül tető alá hozni kettejük mérkőzését.

A 39 éves ukrán - aki idén áprilisban egyhangú pontozással maradt világbajnok az amerikai Bryant Jenningsszel szemben - a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) övét is őrzi, és már csak a WBC-é hiányzik neki.