Meztelenül tankolt Svájc kedvence

2011.12.29. 09:52

Kalandosra sikerült az év vége az orosz származású svájci snowboardosnak, Juri Podladtchikovnak. Egy átlagos hétvégi estén zenészbarátait kísérte el egy fellépésre, a buli már az autóban elkezdődött, aminek hevében Podladtchikov meztelenül ugrott ki tankolni. A részeg deszkást vele utazó társai lefényképezték, ami felkerült az internetre és bejárta a svájci bulvársajtót.

Néhány nappal később Podladtchikov az Egyesült Államokba utazott a Winter Dew Tour nyitóversenyére, ahol törött orral végzett a harmadik helyen.A svájci Blick újságírója is Coloradóban érte el a snowboardost, aki csak részletekben emlékezett a történtekre, de elmesélte az estét az ő szemszögéből is.

Egy panorámatetős Audi Q5-tel utaztak, a kialakult partihangulatban úgy próbálta túlszárnyalni barátait, hogy levetkőzött, majd - ahogy a filmekben lenni szokott - a panorámatetőn kilógva szórakoztatta a társait és a többi autóst. Mikor megálltak tankolni, ő fizetett, de ahelyett, hogy felöltözött volna, magát egy sapkával takarva ugrott ki az automatához. Részeg volt, de kihangsúlyozta, egy pillanatig sem ült a volán mögött. Azt még hozzátette, hogy kissé megfázott, de Coloradóban már teljes erővel versenyzett a Dew Touron.

A háromállomásos sorozat breckenridge-i nyitóversenyén egy óriási esés után szerezte meg a harmadik helyet. A menete zárásaként egy rutintrükkel, backside rodeóval próbálkozott, de az érkezésnél kibillent egyensúlyából és olyan erővel fejelt a földbe, hogy eltörött az orra. A világbajnoki ezüstérmes Podladtchikov szerint a pálya először túl olvadt volt, majd ahogy lehűlt az idő, megkeményedett és jeges lett, ezért nehezen szokott hozzá. Alapvetően magát okolja a sérülésért, mert hiába alaptrükk, ritkán gyakorolja a backside rodeót. A rontás ellenére úgy gondolja, élete legjobb teljesítményét nyújtotta.

A 2011-es év nagyszerűen sikerült Podladtchikovnak. Második lett a la molinai világbajnokságon, és nemrég mutatta be legújabb trükkjét, amit még senki más nem csinált rajta kívül. A 23 éves snowboardos hazájában is nagyon népszerű, a Swiss Sports Awardson a tizedik legkedveltebb svájci sportolónak választották.