-

Nedved a portugálokat szeretné a döntőben

A tavalyi BL-döntő kísért

2004. 06. 29., 13:22 | Frissítve: 2004. június 29., kedd 17:57

A csehek arra kérik az UEFA-t, vizsgálja meg a dánok elleni negyeddöntőben Pavel Nedvednek adott, indokolatlannak tartott sárgalapot. Könnyen lehet ugyanis, hogy a középpályás egy újabb figyelmeztetéssel ugyanarra a sorsra jut mint a tavalyi BL-döntő előtt: a torna fináléjába vezeti csapatát, majd kihagyja a legfontosabb fellépést. A Juventus világklasszisa a házigazdákkal játszana a döntőben, ha eljutna oda együttese, mert Figóék legyőzése szerinte még nagyobb dicsőség lenne.

A csehek legnagyobb klasszisát, Pavel Nedvedet ugyanaz fenyegeti, ami a tavalyi BL-sorozatban történt meg vele: kiváló játékával a döntőbe vezette a Juventust, de az elődöntő második összecsapásán szabálytalankodott, begyűjtve ezzel második sárgalapját, ami azt jelentette, hogy nem lehetett ott a Milan elleni, manchesteri mérkőzésen. A Real elleni találkozón a felezővonalnál rúgott utána McManamannak - emiatt a mozdulat miatt nem lehetett ott élete első BL-fináléjában.

Vitatott mozdulat

Az Európa-bajnokságon valami hasonló történhet meg vele, ha nem figyel a görögök elleni elődöntőben. Történt ugyanis, hogy a dánok elleni negyeddöntő (3-0 a cseheknek) második felében a cseh klasszis egy leheletfinom mozdulattal kibillentette az egyensúlyából Grönkjaert, aki nagy lendülettel esett el, az orosz Ivanov pedig már mutatta is a lapot Nedvednek. A döntést sokan kifogásolták, mondván a mozdulat nem is volt szándékos, illetve a dán feldobta magát.

Ha tehát a görögök ellen újra sárgalapot érően szabálytalankodik, nem lehet ott az esetleges döntőben Pavel Nedved.

Nedved nem marad ki

Az is felmerült, hogy a csehek fellebbeznek a lap ellen, amit előbb tagadtak, majd a szövetség vezetői jelezték, arra kérik az UEFA-t, hogy az illetékesek nézzék meg újra az ominózus esetet és töröljék el a figyelmeztetést.

"Rossz döntés volt, de nem teszünk ellene semmit. Nem tiltakozunk" - jelentette ki korábban Karel Brückner a BBC írása szerint. A szövetségi kapitány egyértelműsítette, a középpályás futballozni fog a görögök ellen, mert "nem tudunk játszani nélküle".

Nagyon nehéz óvatosnak lenni

Nedved tudja, hogy nagyon óvatosnak kell lennie, mert újabb nagy döntője mehet el. "De azt is tudom, hogy nagyon szoros meccs lesz az elődöntő és nekem is nehéz lesz, mert nagy a nyomás ilyenkor rajtunk" - tette hozzá a Juventus sztárja szintén a BBC-n.

"Teljes erőbedobással fogok küzdeni, nagy akarással és ilyen körülmények között nagyon nehéz óvatosnak lenni" - jelezte, azért tart az elődöntő hangulatától.

Nedved a portugálokkal döntőzne

A középpályás egyébként elárulta, a portugálokkal találkozna szívesebben a döntőben - amennyiben eljutna oda a csapata -, mert igaz, hogy a házigazdák ellen nehezebb lenne megszerezni a végső győzelmet, de nyitottabb meccset játszanának és ez feküdne a cseh csapatnak. Hozzátette, Figóék legyőzése saját közönségük előtt még nagyobb dicsőséget jelentene az Eb-nyerés mellett.

Brückner: Frissek vagyunk

A kapitány Karel Brückner abban látja csapata eddigi sikereinek okát, hogy a nagy bajnokságokban szereplő játékosai többnyire a kispadot koptatták, ezért frissek a kontinenstornán. Hozzátette, hat-hét játékosa is mellőzött volt klubjában, ezért pihentebb, mint a nagy sztárok. Ez a titka a tökéletes fizikai állapotuknak, vagyis hogy nem facsarták ki őket a szezon során. "Ami a játékosaim balszerencséje, az az én szerencsém" - humorizált. Brückner kitért a már ötgólos Barosra is, aki hónapokig sérült volt, majd felépülése után sem tért vissza a Liverpool kezdőcsapatába - ez szintén most térül meg.

Jiránek kihagyja az elődöntőt

A cseh oldalon egy hiányzó már biztosan lesz a görögök ellen, mert Martin Jiránek dánok ellen összeszedett combizomsérülése nem jött rendbe. Őt várhatóan Zdenek Grygera helyettesíti majd, csakúgy, mint a 39. perctől a dánokkal vívott meccsen. A védő Rene Bolf sérülése viszont rendbejött, és keddtől már újra teljes értékű munkát végez.

N;
hirdetés