-

Tottiék nem támadják meg az eltiltást

2004. 06. 18., 13:01 | Frissítve: 2004. június 18., péntek 13:16

A játékossal és az olasz futball-szövetséggel egyetértésben az ügyvédek úgy döntöttek, nem fellebbezik meg az UEFA-nál Francesco Totti köpködés miatti hárommeccses eltiltását.

Az olaszok világklasszisa, Francesco Totti kihagyja csapata hátralévő két csoportmeccsét és az esetleges negyeddöntőt az Európa-bajnokságon, miután az UEFA (Európai Labdarúgó-szövetség) három találkozóra eltiltotta a játékost. A Roma középpályását tévéfelvételek alapján büntették meg: a dán DR1 csatorna képein jól látható volt, amint leköpi Poulsent.

Mivel a mérkőzést vezető spanyol Manuel Mejuto Gonzalez nem vette észre az esetet, a kiállítás elmaradt, csakúgy mint a 93. percben, amikor a fejét elveszítő Totti brutálisan beleszállt az egyik dán védőbe. Utóbbi esetet megúszta egy sárga lappal.

Totti nem is tagadta tettét, ő valamint Olaszországból hozott védője is azzal védekezett, hogy sajnálja tettét, és olyan, mintha nem is magát látná a felvételeken. A fegyelmi bizottságot nem hatotta meg a bocsánatkérés, így Trappattoni kapitány kénytelen átszervezni együttesét a nem is könnyűnek ígérkező találkozókra.

Az olaszok már jelezték: nem fellebbeznek a döntés ellen. "A szövetséggel és a játékossal egyetértésben úgy döntöttünk, nem támadjuk meg a határozatot" - jelentette be Totti ügyvédje, Giulia Bongiorno. A fellebbezés ugyanis azt eredményezhette volna, hogy a játékost még hosszabb időre kellene nélkülöznie együttesének.

N;
hirdetés