-

'Tizenegy Zidane-ra van szükségünk'

2004. 06. 15., 13:54 | Frissítve: 2004. június 15., kedd 16:38

A legnagyobb német bulvárlap, a Bild a válogatott hétfői bemutatkozására fotómontázst készített a kezdőcsapat tagjairól, és valamennyi játékost a Zidane-ra jellemző ritkuló hajjal ábrázolta. A cikk címe: "Tizenegy Zidane-ra van szükségünk", ami sugallja akkor lenne igazán esélyük a papíron sokkal jobb erőből álló hollandok ellen.

Oliver Kahndane
A német szurkolók a magyar válogatott elleni vereség előtt is úgy gondolták, hogy csapatuknak igen kevés az esélye a végső győzelemre a portugáliai Európa-bajnokságon. A megkérdezettek mindössze tizenkét százaléka gondolta úgy, hogy '96 után ismét nyerhet Németország. Völler csapata a legutóbbi világbajnokságon általános meglepetésre a második helyet szerezte meg.

A német Bild látva a szurkolók óvatosságát, "Tizenegy Zidane-ra van szükségünk" címmel jelentette meg az esti meccset is beharangozó írását. (Utalva egyúttal arra, hogy a címvédő gárda az aranylabdás klasszis a rendes játékidőn túli két villanásával fordította a maga javára a mérkőzést az angolok ellen.)

A csapattagok fotóit ennek megfelelően a középpályás ritkuló hajával jelenítették meg, és a nevekhez pedig a "dane" végződést illesztették, vagyis a csapat kapitánya, a kapus Oliver Kahn, Kahndane névre hallgat.

Kevin Kurandane
A két válogatott sok nagy csatát vívott egymással, '74-ben a világbajnoki döntőt a németek nyerték meg 2-1-re, a '88-as Eb-n ugyancsak a müncheni Olimpiai Stadionban ugyanilyen arányban vágott vissza a vereségért Hollandia. (A németek gólját Lothar Matthäus szerezte tizenegyesből.)

A '90-es vb-n szintén 2-1 volt a végeredmény a későbbi világelső németek javára - ekkor köpte le a jelenlegi kapitányt Rijkaard -, míg a '92-es kontinensbajnokságon a hollandok 3-1-re bizonyultak jobbnak a csoportmeccseken a későbbi finalista németek ellen.

N;
hirdetés