-

Collina a Premier League-be igazolhat

2004. 07. 01., 18:18 | Frissítve: 2004. július 01., csütörtök 19:00

A világ legjobb játékvezetője, Pierluigi Collina, egy év múlva az olasz szabályok szerint kiöregszik a Serie A-ból, de Angliában még évekig folytathatja pályafutását, mert az ottani futballszövetség elnöke szívesen alkalmazná.

A világ legjobb futballbírója, Pierluigi Collina kisebb meglepetésre a döntőt nem, "csupán" a második elődöntőt vezetheti a portugáliai Európa-bajnokságon, ráadásul Olaszországban is már csak egy évig bíráskodhat.

A tar fejű olasz ugyanis hamarosan eléri a Serie A korhatárát, negyvenöt éves lesz, így a 2004-2005-ös idényt követően hazájában már nem fújhatja a sípot.

Már hívják a Premier League-be

Angliában viszont nincs ilyen szabály, és az FA (Angol Labdarúgó Szövetség) elnöke, David Dein máris jelezte, szívesen látná őt a Premier League-ben: "Az olasz első osztályban hamarosan abba kell hagynia a bíráskodást, Angliában viszont még jóideig vezethetne meccseket".

Collinát a Portugáliában tartózkodó újságírók azonnal meg is kérdezték, vállalja-e a felkérést, ám nem kaptak konkrét választ tőle.

Egy évet még gondolkozhat a sztárbíró

"Egyelőre még nincs időm a jövőmön gondolkodni. Nagyon elfoglalt vagyok ezekben a napokban, nem hiszem, hogy képes lennék ilyen fontos döntést meghozni. Van még egy teljes évem, hogy eldöntsem, mit csinálok, miután Olaszországban befejeztem a munkát" - nyilatkozta a futballisták és a szurkolók által is nagyra tartott játékvezető.

Pierluigi Collina pályafutása alatt már olyan meccseket dirigáhatott, mint az 1996-os olimpiai futballdöntő, az 1999-es MU-Bayern BL-finálé, és karrierjének csúcspontjaként, a 2002-es vb-döntő.

N;
hirdetés