-

Totti a válogatottban pótolhatatlan

2004. 06. 17., 13:58 | Frissítve: 2004. június 18., péntek 08:46

Francesco Tottit a dánok elleni mérkőzésen történt köpködése miatt három meccsről tiltotta el az UEFA, így Giovanni Trapattoni szövetségi kapitánynak meg kell oldania az irányító pótlását. A szakember viszont minden bizonnyal nem helyettesíti őt senkivel, hanem új rendszerben küldi pályára csapatát pénteken, a svédek ellen.

Az olaszok sztárja: Francesco Totti
Az olasz válogatottnál Francesco Totti eltiltásá után a legfontosabb kérdés: ki helyettesítheti a világ egyik legjobb irányítóját. Úgy tűnik, Giovanni Trapattoni meg sem próbálja egyetlen új játékossal pótolni a Roma klasszisát, és másképp teszi föl a kérdést: hogyan helyettesíthető a középpályás.

Talán 4-3-1-2

A csütörtök esti edzésen, amin ugyan Totti még részt vett, ám a jelentések szerint az edző már azon törte a fejét, miként változtasson a kezdőcsapaton, hogy az ütőképes maradjon.

Olasz lapok szerint a kapitány azért játszatta egy csapatban a tréningen Gattusót, Zanettit, Pirlót, Cassanónt, Del Pierót és Vierit, mert ők alkotják majd a középpályás, illetve a csatársort 4-3-1-2-es rendszerben. Ebben a felállásban a változatlan Panucci-Nesta-Cannavaro-Zambrotta védelem előtt játszana a Gattuso-Pirlo-Zanetti hármás, a csatársorban pedig Cassano Del Piero és Vieri mögött helyezkedne el.

Lehet 4-4-2 is

Az is elképzelhető viszont - és talán ez a valószínűbb -, hogy Trapattoni nem kockáztat meg egy ismeretlen rendszert és vissza áll a jól bevált 4-4-2-re.

Ebben az esetben maradhatna a fenti védősor is, de elképzelhető, hogy a kapitány két laziós, Oddót jobbra és Favallit balra tenné a kezdőcsapatba, mert a középpályán balra Zambrotta, középre Gattuso és Pirlo, míg jobbra szintén egy laziós, Fiore kerülhetne.

A csatársort egyszerűen oldaná meg a tréner, Del Piero, esetleg Cassano játszana Vieri mellett. A kezdő tehát 4-4-2-ben: Oddo, Nesta, Cannavaro, Favalli - Fiore, Gattuso, Pirlo, Zambrotta - Del Piero, Vieri.

Pirlo irányíthat

Trapattoni gondolkodásmódja valójában kitalálhatatlan, így mindenki megpróbálhatja összerakni az "új" olasz válogatottat. Az Index szerint így állnak fel az azzurrók pénteken, Svédország ellen: Panucci, Nesta, Cannavaro, Favalli - Fiore, Gattuso, Pirlo, Zambrotta - Del Piero, Vieri. (Ebben a csapatban Pirlo lehetne az irányító, ami Totti volt az előző formációban, persze jóval kevésbé játszhatna szabadon.)

Az UEFA a televíziós felvételek alapján három mérkőzésről tiltotta el az olasz világkasszist, mert leköpte dán ellenfelét.

N;
hirdetés