-

Az olaszok biztosak a dán-svéd bundában

2004. 06. 23., 08:59 | Frissítve: 2004. június 23., szerda 23:38

Az olasz labdarúgó-válogatott játékosai és vezetői szinte biztosra veszik, hogy a dán-svéd meccs 2-2-es végeredménye - ami Nestáék kiesését jelentette - előre meg volt beszélve. Skandináv részről ugyanakkor azt állítják, mind a két együttes győzni akart, az olaszok csak magukat okolhatják kiesésükért.

"Amíg nem láttam a gólokat, hajlamos vagyok azt hinni, hogy a 2-2 kombináció eredménye. De meggyőződésem, hogy az etika a sportban még létezik, bár kétségtelen, hogy a végeredmény kételyeket keltő. Az biztos, hogy mi tettük a dolgunkat. Hogy ők? Mondja meg az, aki látta a meccset" - mondta Trapattoni olasz szövetségi kapitány. "A meccs előtt nem kételkedtem a csapatok őszinteségében, aztán a találkozójuk úgy végződött, ahogy végződött. Mindenki ítélje meg úgy, ahogy akarja. Hogy maradok-e szövetségi kapitány? Ciao!" - köszönt el az újságíróktól. (Az olasz sajtó szerint minden bizonnyal Marcelo Lippi, a Juventus korábbi trénere váltja Trappot a válogatott kispadján.)

A cserék nem ugráltak

"Elképesztő, hogy az UEFA nem képes arra, hogy a két mindent eldöntő meccs egyszerre kezdődjön el. Amikor észrevettem, hogy a mi meccsünk már elkezdődött, az övék viszont még nem, nagyon csodálkoztam. Ezek után senki sem mondhatja, hogy az olasz labdarúgás erkölcstelen" - mondta Adriano Galliani, a Milan alelnöke, az olasz Liga elnöke.

"Képtelen vagyok kommentálni a 2-2-t. A svédek egyenlítő gólja nagy kapushibából született. Nekünk fogalmunk sem volt a másik meccs eredményéről, akkor tudtuk meg, mi az állás, amikor Cassano gólja után futottunk a kispad felé. A cserék nem ugráltak" - nyilatkozta a bolgárok ellen végig pályán lévő és rengeteget dolgozó Stefano Fiore.

Most még Moreno se volt

"Öt ponttal estünk ki, veretlenül, így a csalódottságunk óriási. De nem akarom rákenni a másik meccs eredményére a kiesésünket. Mi rontottunk el valamit. Nem érdekel a 2-2, két éve a vb-n ott volt Moreno, de ezúttal nem kereshetünk újabb alibit" - értékelte a korai búcsút a Milan és a válogatott hátvédje Alessandro Nesta "A 2-2 furcsa eredmény, de inkább mi vagyunk hibásak a kiesésünk miatt" - fogalmazott tömören az Eb-n mindössze 22 perc játéklehetőséget kapó Oddo.

"Szép filmet játszottak le nekünk. A dánok gólt lőttek, utána lelkesen támadtak, majd megengedték a svédeknek, hogy egyenlítsenek. Ráadásul kétszer. Minket mindig kritizálnak a futballunk légköre miatt, de ők sokkal rosszabbak" - nyilatkozta félig dühösen, félig letörten Gigi Riva, aki a válogatott kísérője volt Portugáliában.

Szégyen

"Szégyen! Két olyan csapat, amelyik a múltja miatt minden gyanú fölött áll, azt tesz, amit akar, nekünk pedig minden megmozdulásunkért magyarázkodnunk kell, ám ők sokkal rosszabbak nálunk. Egyszer rosszul játszottunk, egyszer szerencsétlen góllal veszítettünk, de úgy érzem, túl nagy árat fizettünk" - Buffon. A bundagyanút osztja Franco Carraro, az olasz futballszövetség elnöke is: "A meccs menete alapján azt kell mondanom, a két csapat döntetlenre játszott."

"Nevetséges vád, hogy a 2-2-t előre elterveztük volna, ne jöjjenek már állandóan ezzel! Mindkét csapat győzni akart, így alakulhatott ki ez a végeredmény. Mi nem játszottunk jól, de végül ennyi is elég lett a továbbjutáshoz" - reagált az olasz vádakra Morten Olsen dán kapitány.

"Ha Trapattoni megnézi a meccs felvételét, elismeri majd, hogy kemény csata eredménye lett a 2-2. Az olaszok csak magukat okolhatják a vereségért" - értékelte a továbbjutást érő döntetlent Lars Lagerback, a svédek szakvezetője.

Tomasson: az olaszok jobbak, mint a svédek

"Ezt az eredményt nem lehetett megtervezni. Steven Spielberg sem írhatott volna ilyen forgatókönyvet. Csak azután tudtam meg az olasz meccs eredményét, miután a miénket már lefújták. Sajnálom az olaszokat, de a futballban néha nyersz, néha veszítesz" - nyilatkozta Henke Larsson.

"Csak az utolsó 30 másodpercben játszottunk a döntetlenre, addig mindkét csapat győzni akart. Ha megnézik a meccset, láthatják, semmi sem volt előre eltervezve. Hogyan is tervezhettem volna meg az első gólomat? Sajnálom az olaszokat, ott játszom, ezért is szerettem volna őket a legjobb nyolc között látni. A svédek nem fognak szeretni, de azt mondom, ebben a csoportban a dán és az olasz volt a legjobb csapat" - mondta a svédek ellen duplázó dán Tomasson.

N;
hirdetés