Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Svájc - Franciaország

1 - 3
június 21., hétfő 20:45 Helyszín: Coimbra
Vezeti: Michel (szlovák)
Svájc:

Stiel, Henchoz, M. Yakin, Vogel, Cabanas, Wicky, H. Yakin, Gygax, Spycher, Müller, Vonlanthen

Franciaország:

Lizarazu, Vieira, Makelele, Pires, Zidane, Henry, Silvestre, Thuram, Barthez, Sagnol, Trezeguet

Henry továbblőtte a franciákat

Klikk a képre!


I. félidő
20'Zidane (FRA)
26'Vonlanthen (SUI)
44'H. Yakin (SUI)
II.félidő
45'Sagnol (FRA)
Gallas
47'Henry (FRA)
60'H. Yakin (SUI)
Huggel
67'Wicky (SUI)
74'Trezeguet (FRA)
Saha
75'Henry (FRA)
83'Henry (FRA)
86'Gygax (SUI)
Rama
87'Henchoz (SUI)
Magnin
90+1'Gallas (FRA)
Boumsong

7Lövés16
3Kapuralövés8
1Szöglet7
47Labdabirtoklás (%)53
21Szabálytalanság15
1Les1
A svájciak úgy indultak neki a mérkőzésnek, hogy ha minimális esélyük is, de volt a továbbjutásra: ehhez csupán meg kellett volna vernie a címvédő Franciaországot.

Élénk svájci kezdés

Az eddig gólt sem szerző helvétek ennek megfelelően kezdtek, Kuhn kapitány pedig kihagyta a kezdőből a veterán Chapuisat-t, aki utolsó válogatottbeli fellépésére készült. Az első néhány percben veszélyeztettek is a svájciak Hakan Yakin ballal kapásból próbálkozott, majd szintén ő próbálkozott szabadrúgásból. A húsz méterről leadott lövést Bartheznek kellett kiöklöznie.

Zidane fejjel villant

Hiába kezdett jól az esélytelenebbnek tartott gárda, érkezett Zidane: Pires jobboldali szögletére a Real Madrid világklasszisa emelkedett a legmagasabbra, de kellett a veterán Stiel kapus hibája is a gólhoz.

Álompasszból váratlan helvét gól

Ezután a helvétek öt percig ki sem jöttek a térfelükről, Henry több nagy helyzetet is kihagyott, Pires szögletből lődözte körül az ellenfél kapuját. A svájciak pedig, ha már kiszabadultak a szorításból egyenlítettek is. Silvestre hibája után Gygaxtól indult az akció, majd Cabanashoz került a labda, aki álompasszal hozta helyzetbe Vonlanthent.

A franciák is izgulhattak

A svájci egyenlítés azt jelentette, hogy az alpesieknek még volt esélyük a továbbjutás kiharcolására. A döntetlennel a franciáknak a portugálokkal kellett volna az elődöntőért küzdeni, mivel a másik meccsen az angolok vezettek.

A svájciak egyébként helyenként kifejezetten tetszetősen játszottak, jól tartották a labdát. Wicky kifejezetten jól mozgatta társait, szinte mindenhol ott tudott lenni a pályán, Cabanas pedig tökéletes gólpassza mellett is több szép dolgot mutatott be. A helvétek sokszor magabiztosan adogatták körbe a franciákat, de a mezőnyfölény Zidane-éké volt.

Langyos folytatás

Nem változott a játék képe a folytatásban is, de a svájciak egyre kisebb lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe. Kuhn csapatán nem látszott az, hogy egy gól elég lenne a továbbjutásához. A franciák sem adtak ki magukból mindent, feltűnő volt, hogy a tornán eddig kicsit szürkébb Henry sorra hagyta ki a helyzeteket.

Henry duplázott

A fordulathoz Louis Saha beállása kellett: a Manchester United csatára a félpályáról érkező felívelés után első labdaérintésből - fejjel - gólpasszt adott - Henrynak. Az Arsenal világklasszisa könnyen talált a svájci kapuba. Henry előtt a folytatásban is több lehetőség adódott, elsősorban londoni csapattársa, Pires tömte labdákkal. A hajrában a tizenhatos sarkáról térült befelé, becsapta Murat Yakint, majd jobbal védhetetlenül lőtt a kapu jobb oldalába.

Nem hitték el, hogy van esélyük

A svájciak hiába mutattak be szép dolgokat az Európa-bajnoki címvédő ellen, nem látszott rajtuk az az ellenállhatatlan lelkesedés, amellyel esélyük lett volna a franciák elleni bravúrra. A közepesen teljesítő Franciaország Zidane és Henry villanásaival végül is magabiztosan jutott a negyedödntőbe.

Folytatás a görögök ellen

Ezzel eldőlt, hogy Zidane-ék a negyeddöntőben elkerülték a házigazdákat, akiket a továbbjutás mellett a négy évvel ezelőtti elődöntőben elszenvedett vereség miatti bosszú is fűthetett volna. Santini együttese a meglepetéscsapat Görögországgal küzd majd a legjobb négy közé kerülésért, a portugálok az angolokkal küzdenek majd.


Gratulálok a francia csapatnak. Nem adtuk magunkat könnyen. Tartozok egy bókkal együttesemnek, akkor is, ha az eredmények nem ezt támasztják alá. Összeségében elégedett vagyok a Portugáliában mutatott teljesítménnyel.

A svájciak mindent beleadtak és nekünk hajtanunk kellett a győzelemért az utolsó negyedórában. Gratulálok a játékosaimnak, akik örömöt okoztak az edzői stábnak a győzelemmel és örömöt is leltek a diadalban. Emellett a nézők is jó meccsett láthattak.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt