-

Trapattoni: Tiszta volt a svéd-dán

2004. 06. 23., 16:15 | Frissítve: 2004. június 23., szerda 16:25

Az Eb-től kedd este búcsúzott olasz válogatott szövetségi kapitánya, Giovanni Trapattoni videóról megnézte a 2-2-re végződött Svédország-Dánia meccset, és biztos benne, hogy a skandinávok nem játszottak döntetlenre. Sokkal inkább a szerencsétlenségben, valamint a sztárjai gyenge produkciójában látja a kiesés okát.

Az olaszok keddi kiesése után Giovanni Trapattoni, a válogatott szakvezetője megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját Portugáliában. A kapitány először elmondta, nem számított rá, hogy ilyen korán sor kerül az utolsó beszélgetésre, majd megpróbálta megmagyarázni a korai kiesést.

"Elhagyott minket a szerencse"

Természetesen a dán-svéd meccs 2-2-es végeredményével kezdte, amely végül is az olaszok búcsúját jelentette, és amelyről több olasz játékos is állította, bunda volt: "Meggyőződésem, hogy a dán-svéd 2-2 nem volt bunda. A mérkőzést megnézve nem kételkedhetek annak tisztaságában. Elhagyott minket a szerencse".

Persze a szakvezető nem tehette meg, hogy a kudarcot csak fortunára fogja: "Egyértelmű, hogy Tottitól, Del Pierótól és Vieritől többet vártam, azt viszont nem állíthatom, hogy miattuk estünk ki." Az újságírók különösen Del Piero szerepeltetését kérték számon a mestertől, hiszen a Juventus támadója a három meccsen - azon kívül, hogy kihagyott két-három ziccert - semmit nem csinált.

"Senki nem kényszerített, hogy betegyem őt a csapatba" - vállalta a felelősséget, arról viszont nem beszélt, nem hiányolta-e az otthon hagyott Filippo Inzaghit, vagy a Parma fiatal gólzsákját, Alberto Gilardinót.

"Az elődöntőben lett volna a helyünk"

Az ősz mester a korai kiesés ellenére is állítja viszont, gárdája az Európa-bajnokság legjobbjai közé tartozik: "a négy között lett volna a helyünk".

Trapattoni szerződése az azzurrók kispadján július 15-én lejár, és biztosan nem hosszabbítják meg. Az új kapitány minden bizonnyal Marcello Lippi lesz, és Trap már üzent is az utódjának: "Jól készüljön föl, mert a válogatottat irányítani háromszor olyan nehéz, mint egy klubcsapatot. A média nyomása óriási".

N;
hirdetés