A spanyolok bármire képesek a sikerért

2008.06.14. 09:05
Varázslat, tisztelet, alázat, csapategység és egy vezéregyéniség. A szurkolók szerint ezek kellenek, hogy a spanyol válogatott 1964 után ismét nemzetközi tornát nyerjen. A játékosok a testükre vésték a tanácsot.

Az Európa-bajnokságon remekül bemutatkozott spanyol labdarúgó-válogatott öt játékosa, Iniesta, Fabregas, Puyol, Ramos és Torres a testükre tetoválta azokat az üzeneteket, amelyekkel a spanyol válogatott a következő szintre léphet. Ez először a svédek legyőzése, majd a továbbjutás, legjobb esetben pedig az Eb-győzelem lehet.

A Nike 300 focisulis fiatalt kérdezett meg arról, mit kell tenni ahhoz, hogy 1964 után újra nyerhessen Spanyolország egy nemzetközi tornán. (Akkor a hazai rendezésű Eb-n sikerült diadalmaskodniuk.) Varázslat, tisztelet, alázat, csapategység és egy vezéregyéniség.

Többek között ezek azok a gondolatok, amelyekkel a megkérdezettek szerint a hispánoknak azonosulni kell, ha a nemzeti mezt magukra öltik. A megkérdezettek 90%-a szerint nem viselik büszkén a nemzeti mezt a játékosok.

Miután a Nike megmutatta az új generáció véleményét 5 spanyol válogatott játékosnak, ők úgy határoztak, a következő szintet nekik az jelenti, hogy személyes elkötelezettségüket és a csapatszellemet kihangsúlyozva magukra tetoválják a fiatalok üzeneteit.

Ennek apropóján készült a Nike filmje, amivel a spanyol szurkolóknak is üzentek, hogy igenis imádott sztárjaikban van bizonyítási vágy, büszkék arra, hogy magukra ölthetik a válogatott mezt, és csapatként együtt fognak tenni, hogy elérjék a kitűzött célt.

Az oroszok ellen meggyőzően játszó spanyoloknak a svédek elleni meccs előtt is kell fog a szurkolók támogatása mellett az említett tulajdonságok mindegyike.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM