Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Börtönbüntetés vár az Atletico Madrid elnökére

MTI
2003.02.14. 18:16
Csalás és hűtlen kezelés miatt három és fél éves börtönbüntetéssel, valamint 16 millió eurós pénzbírsággal sújtotta Jesus Gilt, az Atletico Madrid labdarúgócsapatának elnökét a spanyol bíróság.

Gilnek egyelőre nem kell rács mögé vonulnia, mert fellebbezhet a legfelsőbb bírósághoz, s annak döntéséig szabadlábon védekezhet. A 68 éves sportvezetőt tavaly áprilisban sikkasztás vádjával tartóztatták le, de egy hét után, 700 ezer eurós óvadék fejében kiengedték. Gil ellen az volt a vád, hogy polgármesteri ténykedése alatt Marbella város kasszájából 27 millió eurót magáncélokra használt fel. Ezzel együtt vizsgálták az Atletico kft.-vé alakulása során tapasztalt szabálytalanságokat is.

Az ügyben a híres-hírhedt sportvezető fiát, Miguel Angelt másfél, a klubigazgató Enrique Cerezót egy év börtönre ítélték.

Jesus Gil korábban már kétszer került rács mögé: 1969-ben 58-an haltak meg, amikor összedőlt egy, a tulajdonában lévő épület, s emiatt 18 hónapot töltött börtönben. Másodszor 3 éve egy szponzori szerződés kapcsán derült fény szabálytalanságokra, akkor egy héttel később, ugyancsak óvadék befizetése után szabadult.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.