Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Kiütéses győzelmet aratott a labdarúgó olimpiai válogatott

Index
2003.04.02. 19:38
A magyar olimpiai labdarúgó válogatott kiütéses, 5-2- arányú győzelmet aratott a svédek ötkarikás együttese felett. Az első félidőben nem született gól, de a mieink már ekkor is fölényben játszottak. A fordulás után sem változott a játék képe, de a várva várt magyar gól csak nem akart megszületni.

A 66. percben aztán beindult a "Szabics-féle gólgyár". A Sturm Graz magyar támadója a 66. percben tizenhat méterről, három perccel később pár lépésről, majd újabb három minutum elteltével büntetőből volt eredményes.

Ismét három percet kellett várni a következő gólra, a dolog szépséghibája, hogy ezt a svédek szerezték, Andersson négy méterről talált a magyar kapuba. Ám a mieinket nem zavarta meg a svédek szépítése, hiszen négy perccel később Szabics indította Czvitkovicsot, aki egyből a középen érkező Némethet hozta játékba, a Győr középpályása pedig 6 méterről nem hibázott.

Újabb három perc múlva Andersson megszerezte önmaga és csapata második találatát, ám Szabics nem hagyta, hogy közelebb kerüljön hozzá és az utolsó percben 20 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát. A játék képe alapján Róth Antal együttese ilyen arányban is megérdemelten győzött.

Olimpiai selejtező:
Magyarország - Svédország 5-2 (0-0)
Üllői út, 500 néző.
Gólszerzők: Szabics (66., 69., 72, 90.), Németh (79.) ill. Andersson (75., 82.)

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.