Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Egy hónapra is betilthatják a római Olimpiai Stadiont

MTI
2004.03.23. 14:31
Helyi sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy egy hónapra bezárják a római Stadio Olimpicót, miután a vasárnap esti SS Lazio-AS Roma futballderbi félbeszakadt, s a mérkőzést övező rendbontássorozatnak több mint száz - többségében rendőr - sérültje volt.
Az aréna állítólag súlyos károkat szenvedett, melyeknek összértéke meghaladja a 200 ezer eurót, s az olasz szövetség a hírek szerint ezért fontolgatja, hogy egy ideig ne rendezzenek találkozókat itt.
A vasárnapi rangadó 48. percében, 0-0-ás állásnál két petárda repült a játéktérre, majd váratlanul nagy tanakodás kezdődött a középkörben, s Roberto Rosetti játékvezető előbb felfüggesztette, félórával később pedig le is fújta a találkozót.
A nézők között elterjedt az a rémhír, miszerint a stadionon kívül egy rendőrautó elütött egy kisfiút, aki belehalt a sérüléseibe. Az illetékesek úgy ítélték meg, hogy ha folytatódik a játék, még jobban elszabadulhatnak az indulatok, a mérkőzés félbeszakításáról végül Adriano Galliani, az Olasz Labdarúgó Liga elnöke döntött, miután a veszélyes helyzetben a futballisták nem akarták folytatni a találkozót.
A mérkőzést kísérő, sokak által polgárháborús jelzővel illetett rendőr-szurkoló összecsapásokat követően 15 személyt vettek őrizetbe.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.