Mária
-7 °C
3 °C

Meze miatt vontak le pontokat a kameruni fociválogatottól

MTI
2004.05.05. 20:05
Puma sportszergyártó világcég újsághirdetésekben protestál a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése miatt, amellyel a FIFA megtiltotta a testhez tapadó, egyrészes sportöltözet viselését a kameruni válogatottnak.

A FIFA 200 ezer svájci frankos büntetést rótt ki az afrikai ország szövetségére, továbbá 6 pont levonását rendelte el a következő világbajnoki selejtezősorozatra, miáltal Kamerun vb-szereplése veszélybe került. A nemzetközi szövetség szerint a kameruniak megszegték a FIFA-val kötött megállapodást azzal, hogy az említett mezben léptek pályára az idei Afrikai Nemzetek Kupáján.

A "szelídíthetetlen oroszlánoknak" becézett válogatott és a Puma azonban azt állítja, hogy korábban már megegyeztek az Afrikai Labdarúgó Szövetséggel (CAF) az egyrészes futballöltözék viseléséről, így az ügybe a FIFA-nak nincs beleszólása.

Ha a FIFA elutasítja a Puma-féle sportruházat használatát, a gyártó törvényes úton kíván kárpótlásért folyamodni "az eddigi komoly kiadások miatt", Kamerun pedig fellebbezést nyújtott be a pontlevonás ellen.

A két félnek különben nem ez az első afférja. Még a 2002-es világbajnokság előtt a FIFA megtiltotta az afrikai országnak, hogy válogatottja ujjatlan mezben szerepeljen a dél-koreai-japán közös rendezésű vb-n. A kameruni labdarúgók végül fekete ujjas mezben léptek pályára.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.