Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Vádat emeltek a Lazio elnöke ellen

MTI
2006.05.31. 18:46
A milánói és a római ügyészség tőzsdei spekulációval, illetve tőzsdei információk manipulálásával vádolja Claudio Lolitót, a Lazio futballklub elnökét.

Az indoklás szerint Lolito titkos szerződést kötött felesége nagybátyjával arról, hogy zárolja a klub tőkéjét. A két érintett tagadja bűnösségét.

Hírügynökségi jelentés szerint a Lazio elöljáróját vélhetően a nápolyi ügyészség is megvádolja, de már a fogadási botránnyal összefüggésben.

Hétfőn a Fiorentina labdarúgócsapatának elnökét, Diego Della Vallét és testvérét, Andrea Della Vallét hallgatták ki Nápolyban ugyanezzel az üggyel kapcsolatban.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a németországi vb-n Massimo de Santis FIFA-játékvezető.

A tágabb értelemben vett bundaügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett az AC Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódnak.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.