Az olimpia után a SUP-vb-n is érmeket remél a kajak-kenu-szövetség

Download
2021.08.24. 11:39
A Magyar Kajak-Kenu-szövetség szervezésében szeptember 9. és 12. között Balatonfüred ad otthont a SUP-világbajnokságnak. Az esemény felvezetéseként kedden délelőtt Budapesten tartottak sajtótájékoztatót a szervezők, ahol többek között az MKKSZ elnöke, Schmidt Gábor, valamint Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere árult el további részleteket a megmérettetésről.

Schmidt Gábor elárulta, még mindig a tokiói olimpia hatása alatt vannak, ami talán nem csoda: 

három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel a magyar küldöttség megnyerte a szakági éremtáblát a nyári játékokon.

Az elnök elárulta, bízik benne, hogy a SUP-szakág hamarosan szintén olimpiai szám lesz, ezért is örül annak, hogy a 2021-es vb-t a Balatonon rendezik.

Külön örömét fejezte ki amiatt, hogy nemcsak profik, hanem amatőrök is megmérettethetik magukat a vb-n, ezzel is népszerűsítve a sportágat. 

A magyar kormány 240 millió forinttal támogatta a versenyt, így az anyagi háttér is biztosított, már csak a magyar érmek hiányoznak.

Ám a szövetség elnöke biztos benne, hogy a magyar sportolók sok örömet okoznak majd a szurkolóknak Balatonfüreden.

A város polgármestere, Dr. Bóka István gratulációval kezdte beszédét és köszönetet mondott a csodálatos tokiói pillanatokért. Megjegyezte, Balatonfüred mindig örömmel adott otthont nemzetközi világversenyeknek, hiszen ezáltal a települést is egyre többen megismerik, így minden tőlük telhetőt megtesznek majd, hogy tökéletes házigazdái legyenek majd az eseménynek.

A világbajnokság nagykövete, Bereczki Zoltán viccesen megjegyezte: 

nagyjából 35 évvel ezelőtt ő találta fel a SUP-pozást, mivel korábban kajakozott és edzéseken sokszor felállva evezett a hajóban, edzője azonban mindig megdorgálta ezért...

A színész, énekes, zenei producer figyelmeztette a versenyzőket, ő is megméretteti magát a világbajnokságon, a profiknak és az amatőröknek egyaránt van tehát félnivalója.

A világbajnokságot szeptember 9. és 12. között rendezik Balatonfüreden, aki szeretne, az esemény hivatalos honlapján még benevezhet az amatőr versenyre.

(Borítókép: Varga György / MTI)