Magyarország-Ukrajna 35-23

2003.12.12. 10:35
A magyar női kézilabda-válogatott nyolc év után ismét a döntőbe juthat a világbajnokságon. A mieink végig vezetve, 35-23-ra verték a tartalékosan felálló ukránokat. A Mocsai-csapat a dél-koreaiakkal játszik az elődöntőben, szombaton negyed nyolctól.
A magyar válogatott a legjobb összeállításában lépett pályára Rijekában, míg az eddig veretlen ukránok legjobb játékosukat nélkülözték a számunkra sorsdöntő csata előtt. A magyar csapatot ezúttal nem Mocsai Lajos, hanem Marczinka Zoltán másodedző vezette, mert a kapitány harminckilenc fokos lázzal ágynak dőlt.

Radulovics jól kezdett

Radulovics révén a mieink szerezték meg a vezetést, de az ukránok egyenlítettek, aztán emberelőnyben jött Ferling, és nálunk volt az előny. Lovász meghazudtolta a fizika törvényeit, és kétgólos előnyt szereztünk. Majd újra Radulovics következett. Japina szűkített, majd hetesből is betalált (5-3).

Radulovics újabb lövése is a kapuba talált, megint három ide. Kettős emberelőnybe kerültünk, Lovász be is varrta a kínálkozó esélyt. Mivel Lovász nem tudott hibázni, és Radulovics betörése is eredményes volt, 9-3 lett nekünk. Egy újabb labdaszerzés után Kirsner is betalált, de Japina is gólt lőtt. Csernova majd Suska következett, de még így is nálunk maradt az előny, négy góllal. Görbicz nem ijedt meg, Kulcsár bejátszása után Kulcsár beállóból lőtt szép gólt. Japina tartotta a lépést.(11-7)

Nyolc volt közte a félidő

Pálinger sokadik labdáját fogta Görbicz kiállítása után, de hetesből Japina betalált. Ezek után Kulcsár Kirsner labdáját bevágta, és újra eredményes volt beálló. Páliner hetest fogott - másodszor -, istennő ez a kapus állapíthattuk meg sokadszor. Kulcsár újra gólt lőtt, Radulovics is tá tett egy lapáttal. Jól játszottunk.

Radulovics hetesgóljával kétszer annyit dobtunk, mint az ukránok(16-8). Egy ukrán gól után megint Radulovics jött. Pigniczki szép ejtéssel növelte az előnyt, de Jacsenko bevette Pálinger kapuját. A félidőben nyolc gól volt ide.

Kulcsár meghint keveset hibázott

Nem kellett sokat várni a második félidőben, hogy tíz legyen közte. Kulcsár ellenállhatatlan volt, és a csapat is. Kulcsár újabb gólja megint azt jelentette: újra tíz az előnyük.(26-16)

Mivel a norvégok egy góllal nyertek a szlovénok ellen (29-28), így nekünk már nem kérdés, hogy ha megőrizzük előnyünket, akkor csoportelsők leszünk, az ukránok pedig a másodikak, vagyis ott vagyunk az olimpián.

Dél-Korea következik

A csereként beállt Szrnka hatalmas gólt lőtt, és a hátralévő tíz perc már csak jutalomjáték volt. Az eddig formán kívül lévő Farkas is lőtt egy gyönyörű gólt (30-19). A folytatásban a két együttes között még nőtt a különbség, a vége 35-23 lett, így a mieink Dél-Koreával játszhatnak az aranyéremért, szombaton negyed nyolctól. Egyúttal ott vagyunk a következő olimpián.

A négy között a franciák az ukránokkal játszanak, míg a fennmaradó egy olimpiai helyért az norvégok küzdenek a spanyolokkal, az oroszok kiestek.