Mocsai Lajos elköszönt a női kéziválogatottól

2004.09.10. 13:17
Az athéni olimpián elért ötödik hely után távozott a női kézilabda-válogatott éléről Mocsai Lajos. Utóda a decemberi Európa-bajnokságig Kiss Szilárd lett. Az olimpiai negyedik férfiaknál Skaliczki László élvezi a bizalmat, a pekingi olimpiáig hosszabbított szerződést.
A magyar női kézilabda-válogatott esélyesként utazott az athéni olimpiára, de a franciák elleni negyeddöntőben alulmaradt a világbajnok csapattal szemben, és akkor nyilvánvalóvá vált, hogy a szakvezető, Mocsai Lajos és a csapat között megromlott a viszony.

Közös megegyezéssel bontottak szerződést

Azóta viszont sem a lányok, sem a kapitány nem volt hajlandó nyilatkozni a kérdésről, de a háttérben mindenki tudni vélte: Mocsainak menni kell. Az Index információi szerint félő volt, ha Mocsai marad, akkor többen lemondják a válogatottságot a közelgő, decemberi magyarországi Európa-bajnokság előtt.

A Magyar Kézilabda-szövetség péntek délelőtt tartott rendkívüli elnökségi ülése után kitudódott, közös megegyezéssel szerződést bontottak. Mocsai utóda a bajnok Dunaferr edzője, Kiss Szilárd lett, aki csak átmenetileg veszi át a gárda irányítását, és szerződése december 31-ig.

A nőkkel olimpiai és vb-második helyet elérő Mocsai úgy búcsúzott a válogatottól, hogy nyert már Eb-t, és most megszeretné másnak adni az esélyt.

Skaliczki feltételesen maradhat a pekingi olimpiáig

A férfi válogatottnál Skaliczki szerződése augusztus 31-ig szólt, ám mivel vele elégedettek voltak, és a gárda bejutott a legjobb négy közé - az oroszok ellen veszítette el a bronzmeccset -, a szakember a válogatott élén maradhat. Szerződése 2008-ig, a pekingi olimpiáig szól, azzal a kitétellel, ha a csapat a kvalifikációs Eb-re vagy vb-re nem jut ki, akkor felbontható a megállapodás. (A jövő évi világbajnokságra nem sikerült kivívnia a részvételt a társulatnak.)