Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Elkezdődött a kézilabda Szuperliga

2005.09.27. 21:23
A közép-európai csapatoknak kiírt női kézilabda Szuperligában kedden kezdte meg szereplését az EHF-kupa-győztes Cornexi. Az első ellenfél a sztárokkal felálló német HC Leipzig volt, amelyik nyert is Fehérváron.

Hat csapat indul idén a közép-európai kézilabdaklubok számára kiírt női Szuperliga (SLE - Super League Europe) 2005-2006-os küzdelemsorozatában.

Erős mezőny

Minden országot egy csapat képvisel, a magyar élmezőnyből a Cornexi-Alcoa-HSB Holding indul. Az EHF-kupa győztese az osztrák Hypo Niederösterreichhel és a német HC Leipziggel játszik egy csoportban.

A másik hármast a Szerbia és Montenegró-i Podgorica, a horvát Koprivnica és a román Oltchim Vilcea alkotja.

A Hypo is Fehérvárra jön

Az egyébként nagyon erős kerettel rendelkező Leipzig kivételével valamennyi együttes kupainduló, a Kapronca és a Podgorica például vasárnap a Bajnokok Ligája selejtezőjében csap össze egymással. BL-résztvevő a Hypo is, az Oltchim az EHF-kupában vesz részt.

Az oda-visszavágós rendszert követően a két csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, ahol a keresztbe játszást követően kialakul a döntő, illetve a bronzmérkőzés párosítása.

A legerősebb kerettel érkeztek a németek

A németek a legerősebb keretükkel érkeztek Székesfehérvárra. Nyáron a lipcseiek meglévő német és norvég válogatott játékosai (Radzeviciute, Pietzsch, Wörz, Sörlie Lybekk) mellé Dániából olyan klasszisok éreztek, mint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dán csillag, Katrine Fruelund és a norvég Európa-bajnok Camilla Thorsen.

Ráhangolódás az EHF-kupára

A Cornexi edzője, Szabó Edina a sorozat számukra nyitómeccse előtt így értékelt: "Eredeti elképzelésünk szerint már augusztusban, a felkészülés részeként lejátszottunk volna egy-két mérkőzést a Szuperligában, azonban a versenysorozat rajtjával meg kellett várni az EHF és a nemzeti szövetségek jóváhagyását. Bár természetesen a bajnoki szereplés egyértelmű prioritást élvez nálunk, nagyon örülök annak, hogy a világ élvonalába tartozó csapatokkal mérkőzhetünk meg. Különösen a decemberi összecsapások lesznek abból a szempontból is hasznosak, hogy versenyben tartják a csapatomat, és segítik a ráhangolódást a januári EHF-kupa-mérkőzésekre."

Ráhangolódásnak alighanem jó alkalom volt a mérkőzés, amelyiken szinte végig a németek akarata érvényesült és a félidei négygólos vezetésükhöz egyet még hozzátettek, így 29-24-re nyertek.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.