Veszprémi henger, debreceni bravúr

2005.10.09. 21:02
A Bajnokok Ligájában érdekelt két magyar férficsapat közül az MKB-Veszprém tíz góllal nyert, a Pick-Szeged a címvédő Barcelona otthonában a félidei döntetlen után hét góllal alulmaradt. A nőknél mindhárom magyar csapat továbbment, a Dunaferr hazai veresége ellenére is a BL főtáblájára került.
Mindkét magyar férfi kézilabda élcsapat szombaton lépett pályára a Bajnokok Ligájában. A veszprémieknek volt sokkal könnyebb dolga, hiszen a Dinamo Bukarestet fogadták.

A szünet után tört meg a Szeged

A meccs kicsit döcögősen indult a hazai csapatnak, a tizedik percben a románok 6-4-re vezettek, ám aztán a Veszprém zsinórban hét találatot ért el, és máris ötgólos előnyre tett szert. A félidőben hét gól volt a különbség, és ez a második félidőre sem csökkent, végül tíz góllal, 37-27 arányban nyertek Perezék. A veszprémiek legjobbja a macedón Kiril Lazarov volt, aki tizennégy gólig jutott. Az MKB-Veszprém a jövő héten a spanyol Ciudad Real ellen lép pályára, és visszavághat a tavalyi vereségért és kiesésért.

A Pick-Szeged a BL-címvédő és az egykori szegedi Nagy Lászlóval felálló spanyol Barcelona otthonába látogatott, és az első félidőben nagyszerűen tartotta magát a magyar csapat, és 13-13-as döntetlent ért el. A szünet után viszont megtört a Szeged ellenállása, és hét góllal kikapott.(27-20)

Magabiztos váci továbbjutás

A KEK-ben nem sikerült a bravúr a norvég Haslum otthonában a PLER-Airportnak, mert ugyan Kotormán és Szabó vezérletével nyertek két góllal, 29-27-re, ám idegenben lőtt kevesebb góllal a pestszentlőrinci alakulat maradt alul.

A nőknél a KEK-ben érdekelt Vác kilencgólos előnnyel utazott a szlovákiai Besztercebányára, és mivel csak eggyel kapott ki, így biztosan jutott a második fordulóba.

A Debrecen kivívta a sikert

Az EHF-Kupában a Debrecen nem kapott kedvező sorsolást, hiszen az orosz Asztrahánnyal kellett összemérnie erejét már a legjobb harminckettő közé kerülésért. A hazai csapat két góllal kapott ki idegenben, hazai pályán pedig már a félidőben héttel vezetett, és ha a végére el is fáradt, három góllal - 21-18 arányban - diadalmaskodott.

Vasárnap este vált biztossá, hogy a női Bajnokok Ligájában a Győr mellett a Dunaferr is a főtáblára került. Az újvárosiak ugyan egy góllal, 30-29-re kikaptak a német Nürnbergtől, de a múlt héten szerzett ötgólos előny így is elegendő bizonyult.