Férfi kézilabda BL: kettőből semmi

2006.09.30. 19:10
Nem sikerült a rajt a magyar csapatoknak a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A bajnok Veszprém idegenben, a Szeged otthon kapott ki a világ legjobbjainak számító Portland San Antoniótól és a Ciudad Realtól.

Hét góllal, 34-27-re kapott ki az MKB Veszprém az előző idényben döntős spanyol Portland San Antonio otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának nyitómérkőzésén.

Egy félidőig tartotta magát a Veszprém

Idegesen kezdett mindkét csapat a BL-nyitányon, a lövések, passzok pontatlanok voltak. A Veszprém egy kicsit előbb nyugodott meg, és a 9. percben 3-2-re vezetett. Állandósult a különbség, a magyar együttes minden gólra tudott válaszolni. A félidő derekán fordult a kocka, az előző kiírás második helyezettje 10-9-re módosította az állást. A hatalmas csata változatlanul folytatódott, egyik fél sem tudott komolyabb előnyre szert tenni.

A második félidő elején még nagy nehezen tartotta a lépést a Veszprém, később viszont a pamplonai klub nagyobb sebességre kapcsolt, és a hibákat könyörtelenül kihasználva ellépett (28-23).

A végjátékban továbbra is a spanyolok domináltak, és a vártnál nagyobb arányban győztek a második 30 percben gyengén játszó Veszprém ellen.

A volt veszprémi kapus állította meg a Szegedet

Hasonlóan nagynevű ellenféllel mérkőzött és kikapott a Pick Szeged is, de még fájóbb, hogy a 25-20-as vereséget otthon szenvedte el a Ciudad Realtól a B csoport nyitómérkőzésén.

Igazán jó védekezéssel nyitott a Szeged, és egyáltalán nem ijedt meg a címvédőtől. Emberhátrányban sikerült 3-1-re elhúznia, a 7. percben Puljezevic még büntetőt is fogott. A lendület megmaradt, és a Ciudad Real hiába cserélt, nem tudott felzárkózni. A 12. percben 6-2 volt az állás. A spanyol elitalakulat továbbra sem találta a kitűnő hazai védekezés ellenszerét, a sztárok sokaságát felvonultató vendégek 18 perc alatt csak háromszor voltak eredményesek (8-3).

A Pick változatlanul extázisban játszott, ahogy egy kicsit közelebb férkőzött a Ciudad Real, mindig sikerült újítania. Közvetlenül a szünet előtt a hazaiak irányítója, Andjelkovic ujjsérülést szenvedett, és nem tudott visszatérni a pályára.

A spanyol gárda kapuját a második félidőben a korábban Veszprémben játszó Sterbik védte, és ez hozta meg a Pick számára kedvezőtlen fordulatot. Leblokkolt a Szeged, és csak nyolc perc után tudott először túljárni a tavaly a világ legjobb férfi kézisének választott vajdasági eszén (13-11). A 43. percben - 1-1 után - ismét egyenlített az ekkor emberelőnyben játszó spanyol csapat, amely a későbbiekben is sziporkázott, s a 49. percben - először a csata folyamán - átvette a vezetést (16-17).

Ezt a lélektani előnyt kihasználva a Ciudad Real már nem engedte ki kezéből a győzelmet, és a vele járó két pontot.

A magyar bajnok Veszprém a következő fordulóban a szlovák Povázska Bystrica csapatát fogadja, jövő szombaton 16:15 órakor. A Szeged a fehérorosz Breszt Meskovo otthonában lép pályára, magyar idő szerint jövő szombaton 15 órakor.

Férfi BL, 1. forduló

A csoport: Portland San Antonio (spanyol)-MKB Veszprém 34-27 (14-14)
B csoport: Pick Szeged-Ciudad Real (spanyol) 20-25 (12-8)