Gyakorlatilag KEK-elődöntős a Veszprém

2008.03.08. 22:58
A dániai odavágón is győzött, így szinte eldöntötte a továbbjutást az MKB Veszprém a férfi kézilabda KEK negyeddöntőjében. A BL-ben a Pick-Szeged megnyerte utolsó otthoni középdöntős meccsét.

Nagy lépést tett a négy közé jutásért a férfi kézilabda KEK-ben az MKB Veszprém: a negyeddöntő első mérkőzésén 31-29-re nyert a dán Kolding otthonában.

A magyar együttes kemény csatára számított, komolyan vette kezdettől a meccset. Gál Gyuláék végig magabiztosan őrizték a korán megszerzett előnyt. Főleg a támadások voltak ötletesek, és sikerült a szünetre megnyugtató előnyt szerezni idegenben.

A második félidő elején még agresszívebben játszott a Kolding és felzárkózott. Sikerült megúszni ezt az időszakot és ezután a magyar bajnoki ezüstérmes akarata érvényesült. A hajrát a Kolding jobban bírta, fordítani nem tudott, arra figyelt a Veszprém.

A visszavágót jövő vasárnap rendezik Veszprémben. A párharc a magyar csapat kezében van, de a Kolding tud ennél jobban is tud játszani.

A másik állva maradt férfi kézilabdacsapat, a Pick Szeged négy másodperccel a vége előtt dobott góllal 20-19-re nyert a vendég szlovén Celje ellen a Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó előtti fordulójában.

Az már a múlt héten eldőlt, hogy a Szeged nem végezhet az élen a csoportjában, vagyis nem juthat elődöntőbe, és igaz volt ez a Celjére is. Az első félidfőben, egy hosszabb gólszünetnek köszönhetően, kevés gól esett, 8-7-re vezetett a Szeged. A második félidőt jobban kezdték a hatékonyan védekező hazaiak, majd a Celje is javult hátul. A kevés gól a sok hibának és a kapusok védéseinek is volt köszönhető, az utolsó tíz perc 15-13-ról indult. A vendégek a záró percben egyenlítettek. Az utolsó támadást a Szeged vezethette, még Puljezevics helyett is mezőnyjátékos jött be a pályára. Négy másodperccel a vége előtt megszületett a két pontot érő találat.

A magyar bajnok a zárófordulóban, jövő szombaton Barcelonában - az ex-szegedi Nagy László már biztos elődöntős csapatával - játszik.

Férfi kézilabda: KEK, BL

Férfi KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Kolding (dán)-MKB Veszprém 29-31 (14-18)
Férfi BL, középdöntő, 4. csoport, 5. forduló:
Pick Szeged-Celje (szlovén) 20-19 (8-7)
Barcelona (spanyol)-GOG Gudme (dán) 29-24
Az állás: 1. (és már elődöntős) Barcelona 8 pont 2. Gudme 6 3. Szeged 4 4. Celje 2