Belenyúlt a Szeged a KEK sorsolásánál

2009.02.24. 12:25
Tavaly a harmadik számú kupasorozatot, az EHF-kupát megnyerte a német Nordhorn, mely a Pick-Szeged következő ellenfele a kézilabda KEK-ben. A németek gyengültek pár hete, a magyarok sérültjei gyógyulnak, a Pick szeretné megnyerni a sorozatot.

A Dunaferr ellen magabiztos győzelemmel a kézilabda KEK legjobb nyolc csapata közé kerülő Pick-Szeged papíron az egyik legnehezebb ellenfelet kapta a keddi sorsoláson.

A német Nordhorn a kilencedik a Bundesligában, két hete bejelentette a tulajdonosa: nem tudja fizetni a béreket, ezért hárman már el is hagyták a klubot, ebből a Szeged hasznot húzhat.

„Ennél nehezebb ellenfél csak egy lett volna, a spanyol Valladolid. Könnyebb lett volna nagyon sok, a Constantának örültem, örültünk volna a legjobban. De ezt a faladatot kell megoldanunk, mert merész terveink vannak. Nekünk annál jobb, minél több pihenőt kapunk, mert jobban összeérik a csapat, a sérültek egyre jobb erőállapotba kerülnek” – mondta Herbert Gábor, a Pick-Szeged és a válogatott védelmének oszlopa.

Az első meccs március 28 vagy 29-én lesz a Nordhorn otthonában, a visszavágó egy hét múlva, Magyarországon.

A tavalyi EHF-kupa-győztes Nordhorn
A tavalyi EHF-kupa-győztes Nordhorn

Herbert hozzátette, nyári emlékei vannak a Nordhornról, ugyanarra a tornára hívták meg mindkét csapatot, de végül egymás ellen nem játszottak. A Veszprém a szeptemberi Bajnokok Tornáján simán verte.

„Eljutottak hozzánk is a hírek a Nordhorn anyagi helyzetéről, hogy hárman – Mamelud, a szlovák Kukucska és a német válogatott Glandorf - már elhagyták a csapatot, de még így is nagyon erős a keret, hiszen az izlandi, a Veszprém BL-csoportjából kieső Haukart elég simán, kettős győzelemmel verték.”

A jobb átlövő Glandorfért kapott 150 ezer euró mentette meg a csődtől a csapatot, így másokat már nem engednek el.

A párosítás

Nordhorn (német)-Pick Szeged
Kadetten (svájci)-Boszna Szarajevo (bosnyák)
Valladolid (spanyol)-Constanta (román)
Amicitia Zürich (svájci)-Metalurg Szkopje (macedón)