A hajrában adta meg magát a Szeged

2009.03.14. 15:02 Módosítva: 2009.03.14. 17:12
A magyar bajnokság alapszakaszának rangadóján az MKB Veszprém öt góllal verte a Pick Szegedet. A veszprémiek ősszel Szegeden is nyerni tudtak, ezúttal egy motivált, ellenfelét 50 percig űző-hajtó vendégcsapatot győzött le az MKB, mely uralta ugyan a meccset, de leszakítania csak a hajrában sikerült riválisát.

A Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé jutott MKB Veszprém és a KEK-negyeddöntős Pick Szeged a két csapat erejéhez méltó rangadót játszott Veszprémben. A szegediek motiváltan, jól játszva kezdtek, az első percekben jobbára a vendégek vezettek, de a Montpellier ellen rossz formában játszó, most a veszprémiek első három gólját szerző Marko Vujin tartotta a lépést.

MKB VESZPRÉM-PICK SZEGED 29-24 (14-11)

A veszprémi gólszerzők: Vujin 9/4, Iváncsik G., 7, Pérez 4, Gulyás 4, Eklemovics, 2, Ilyés 2, Gál 1
A szegedi gólszerzők: Zubai 4, Krivokapics 4, Oszmajics 3, Laluska 2, Katzirz 2, Zvizej 2, Petrea 2, Andjelkovics 2, Vadkerti 2, Nenadics 1,

Hétméteresek: 4/4 ill. 3/1
Kiállítások: 10 perc ill. 12 perc

Át is vették a hazaiak a vezetést, de leszakítaniuk nem sikerült a szívósan küzdő Szegedet. Puljezevics Nenad az első félidőben jól védett, támadásban pedig a Vladan Matics edző által folyamatosan variált lövősor talált többször a szokás szerint parádézó Dejan Perics kapujába. A szerb kapus elkapta a fonalat, mindig akkor húzott elő egy bravúrt, amikor a vendégek veszélyesen közel kerültek, elsősorban neki volt köszönhető, hogy a szünetben négy góllal vezetett a Veszprém.

A második félidőben nem sokat változott a játék, Mocsai Lajos csapata uralta a mérkőzést, de a sportszerűen harcoló vendégek nem adták fel, a Veszprém nem tudta a különbséget 2-3 gólnál feljebb tornászni. Ebben közrejátszott, hogy Puljezevics ekkor már szinte egyáltalán nem találkozott a labdával, Matics a hajrára le is cserélte a szerb származású kapust.

10 perccel a vége előtt kettős emberelőnybe került a Szeged, de gólt sem tudtak szerezni ebben az időszakban, innentől pedig már nem tudott feljebb jönni a vendégcsapat.

A Veszprém az utolsó perceket megnyomta, Perics továbbra is mindent fogott, a veszprémieknél pedig a két szélső, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter kegyetlenül belőtték a helyzeteiket. A végére alakult ki a legnagyobb különbség a két csapat között, a szegediek remekül helytálltak ugyan, de a veszprémi győzelmet nem fenyegette veszély.

Vladan Matics úgy érezte, a csapata jól játszott, de védekezésben még van hova fejlődniük. „Jobb volt a Veszprém, megérdemelten nyert, de nekünk sincs okunk keseregni, látszott, hogy méltó ellenfelei vagyunk a világ egyik legjobb csapatának. A szélről nagyon hiányzott Valentin Ghionea, de nem az ő hiányán múlt – mondta a mérkőzés után Matics.

Ghionea helyett Vancsics játszott, Perics ellen tehetetlen volt, valamennyi próbálkozását hárította. A védekezés így jóval könnyebb volt, mert egy posztot lényegében feladhatott a Veszprém.

Mocsai Lajos úgy látta, 2-3 kulcsmozzanata volt a mérkőzésnek, a kritikus helyzetekre a Veszprém reagált jobban, ezzel tudta legyőzni a sportszerűen, és nagyon elszántan harcoló Szegedet. „Egymásra vagyunk utalva, a két csapat csak egymás ellen készülhet fel a komoly európai kupameccseire, ezért is külön öröm megnyerni a legnagyobb magyar rangadót" – mondta a szakember.

Laluska Balázs is így gondolta, a szegedi jobbátlövő kiemelte, látszik, hogy van esélyük a Veszprém otthonában is. „Nekünk mindig jó erőfelmérő itt játszani, csak itt mérhetjük le, hol tartunk a csapatépítéssel – mondta Laluska, akivel egyetértett a mezőny egyik legjobbja, Gulyás Péter is.

„Szoros meccsen győztük le a Szegedet, nagyon meghajtott minket a Pick. Talán azzal nyertünk, hogy a holtpontoknál mindig akadt valaki, aki új lökést adott a csapatnak. Perics is jól védett, és mi is jól védekeztünk előtte, támadásban pedig hozta magát a csapat. Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, várjuk a következő Szeged elleni megmérettetést - mondta a veszprémi jobbszélső.