A Veszprém nyerte kézilabda Szuperkupát

2009.08.29. 20:13
A bajnokcsapat szinte végig vezetett, a játék minden elemében jobb volt, három góllal verte a végére teljesen elfáradó Szegedet.

A bajnok és Magyar Kupa-győztes MKB Veszprém és a Pick Szeged Kecskeméten játszottak az először kiírt Szuperkupáért.

Az első kilenc percben felváltva estek a gólok, aztán Peric védéseivel lépéselőnybe került az esélyesebb Veszprém, de elhúzni nem tudott. Rendezte sorait a Szeged, az egyenlítés azonban a 19. percig nem sikerült. Időt kértek, de fordítani nem tudtak, sőt a Veszprém elment három góllal, amiből aztán kettőt megtartott a szünetig.

A folytatásban több ziccert is kidolgozott a bajnok, ezekből sokat kihagyott, Marjanac kapus jó teljesítményével, nem szakadt le a Szeged. Állandósult a 2-3 gólos különbség, de a frissen igazolt, remekül lövő Terzic beállításával 18-14 lett az állás.

Az utolsó negyedóra 20-16-os veszprémi előnyről indult, ekkor már látszott, hogy a szegediek tartalékosak, és nem bírják az iramot. Gyorsan 23-16-ra módosult az állás, a játék minden elemében jobb volt a Veszprém. A biztos vezetés tudatában az MKB kiengedett, és így faragott hátrányából a Pick, de a Veszprém simán nyerte az első alkalommal kiírt férfi kézilabda Szuperkupát.

Szuperkupa, eredmény

MKB Veszprém-Pick Szeged 25-22 (13-11)