Iszonyúan megverte a Győr a BL-címvédőt

2013.02.02. 17:50

A női kézilabda Bajnokok Ligája két és fél hónapos szünet után indult újra, a sorozat favoritjának tartott Győr pedig rögtön a legutóbbi döntő visszavágójával kezdett.

A tavalyi BL-győztes montenegrói Buducsnoszt jelentősen meggyengült idén, a fináléban 14 gólt szerző Bojana Popovics visszavonult, már másodedzőként érkezett a városba, másik három kulcsjátékos pedig elhagyta a csapatot.

A Győr nagy sebességgel, pillanatok alatt ellépett öt góllal (5-0), a vendégcsapat a tizedik percben lőtte első gólját. A 16. percben viszont már 6-6 lett, a támadásból elfogyott valamelyest az ötlet, a norvég Lunde kapus pedig ekkor nem találta el a sarkokat, hová várhatja a labdákat.

Az egyenlőről a hazai csapat mozdult el, nem is akárhogy: hét góllal. Görbicz és Lekic kilőtte a felsőt, Woltering ugyan mutatott néhány bravúrt, ő sem tudta tartani a magyarokat.

A félidő 14-7 lett, a 38. percben fontos eseményt jegyezhettünk fel: 22 perces szünet után ismét akciógólt lőtt az ellenfél (17-8), amelyik az említett időszakban egy hetest ugyan bevágott, de inkább az általános tanácstalanság érződött, nagyon féltek a kapustól, a széleket pedig egyszerűen nem használták.

Már ekkor érezni lehetett, innen már csak a győzelem különbsége a kérdés. A Győr 13 góllal is vezetett, de a hajrája némileg kiengedett, így 27-17-re nyert.

Női BL, középdöntő, I. csoport, 1. forduló:
Győri Audi ETO KC-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 27-17 (14-7)
gól: Görbicz 7/3, Amorim 6, Rédei-Soós 3, Szepesi 3, Lekic 3, Radicevic 2, Löke 2, Korsós 1, illetve Knezevic 6/3, Mendy 3, Pavicevic 2, Nikolic 1, Zivkovic 1, Jezic 1, Cvijic 1, Miljanic 1, Bulatovic 1/1

„Egy ilyen hosszú BL-szünet után mindig nehéz a kezdés. Nem gondolkodtunk a múlton, a legjobb jelenlegi formánkat akartuk megmutatni. Kulcsfontosságú volt a meccs kezdése, és nagyon örülök, hogy a lányok végig fantasztikusan tudtak koncentrálni.” – nyilatkozta a mérkőzésről Ambros Martín, a Győr vezetőedzője.

Görbicz Anita csapatkapitány az alábbiak szerint értékelte a meccset: „Nagyon vártuk már ezt a mérkőzést, azt hiszem, ez látszott is rajtunk, óriási hajrával indítottunk, amely kihatott az egész meccsre. A védekezésünket mindenképpen kiemelném, amely a kapusteljesítményünkre is nagyon jó hatással volt, Katrine fantasztikus védései hatására pedig könnyű gólokat is tudtunk dobni. Ugyan még nem vagyunk csúcsformában, de meccsről-meccsre javulunk, és ami a legfontosabb: csapatként játszunk. Úgy gondolom, ez a siker kulcsa.”

Dragan Adzic értékelése: „Gratulálok a Győrnek, reméljük, ezt a szintű játékot a Larvik és a Randers ellen is fel tudják majd mutatni. Mi sajnos mélyen a saját tudásunk alatt játszottunk, ennek köszönhető a vereségünk.”

A podgoricai csapatkapitány Milena Knezevic így nyilatkozott: Nagyon rosszul kezdtünk, és ugyan fel tudtunk állni a hátrányból, de az ETO végül bebizonyította, hogy jobb csapat. Előre kell tekintenünk, és a következő mérkőzéseken sokkal jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani.”