Sokkal többet ért 2 pontnál a Veszprém bravúrja

2016.02.29. 18:03

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből már csak egy meccs van hátra. A Veszprém 29-28-as flensburgi győzelme több szempontból is nagyon fontos volt.

  • Átszakadt egy gát, mert még Németországban nem sikerült ilyen téttel bíró meccset nyerni.
  • A csapat igazolta, hogy a sérülések ellenére is favoritja a BL négyes döntőjének.
  • Ezzel a sikerrel pedig lényegesen könnyebb ágra került, mintha veszített volna.

A Veszprém most másodiknál rosszabb már nem lehet, mert a PSG a Flensburgot fogadja az utolsó körben.

  • A PSG-nek most 22,
  • a mieinknek 21,
  • a németeknek 20 pontjuk van.

Német győzelemmel vagy döntetlennel tehát elérhető akár az első hely is.

Ha a papírforma érvényesül, akkor a második helyen jut be a 16 közé a magyar bajnok, és egy könnyebb riválist kap. Az ukrán Zaporizzsja vagy a spanyol La Rioja jöhet vele szemben.

Mivel az ágakat is kihúzták már a B csoport harmadikja és az A csoport hatodikjának győztese következik. Várhatóan a Vardar-Plock győztese vár rájuk. A Löwennek egy barcelonai bravúr kell, hogy a macedón Vardart kiüsse a harmadik pozícióból.

A Pick-Szeged nehéz helyzetbe hozta magát a Vardar elleni hazai vereséggel (29-31). Mert így egy kielcei bravúr kellene ahhoz, hogy ne az ötödik helyen fejezzék be a csoportot.

Ha ez elmarad, akkor a német Kiel jön nekik a másik csoportból. A németek sokszor a tudásuk alatt játszottak a szezonban, de a kieséses szakaszra mindig össze szokták magukat kapni.

Ennek a párharcnak a győztese a Barcelonával fog játszani a kölni négyes fináléért.

A nőknél összekerült a két magyar csapat, így az biztos, hogy a budapesti négyes döntőben egy magyar mindenképp ott lesz.

Hogy nem kettő, az döntően a Fradi-Rosztovon (29-29) múlt, most látszik igazán, hogy Elek Gábor miért volt kiakadva a hajrában mutatott bírói teljesítmény miatt. Ha ugyanis az a meccs nem döntetlen, hanem a Fradi csak egy góllal is nyer, akkor most nincs magyar párharc a legjobb négyért.

Így viszont áprilisban a két magyar kapitány egymás ellen meccselhet, nemzetközi játékvezetéssel.